Spotify voegt ‘Gaming’ toe als categorie

De muziekdienst Spotify laat middels een persbericht weten dat het een nieuwe categorie heeft toegevoegd, namelijk ‘Gaming’. Er waren al genoeg soundtracks van games te vinden op de streamingservice, maar met deze vernieuwing wordt alle gamemuziek onder één categorie geschaald en is het dus gemakkelijker te vinden.

 • Gecureerde playlists en jouw favoriete gaming soundtracks, allemaal op één plek
 • Creëer jouw gepersonaliseerde gaming playlist op www.spotify.com/gaming
Spotify noemt het zelf een ‘verbetering van de spelervaring van gamers’, waarbij gecureerde playlists en jouw favoriete gaming soundtracks op één plek te vinden zijn, en je kunt jouw gepersonaliseerde gaming playlist creëren via Spotify Gaming.
Vanaf vandaag kun je al jouw favoriete gaming muziek en soundtracks terugvinden in één categorie. Hier vind je ook exclusieve, gecureerde playlists, zoals die van Power Gaming, RetroWave, Day[9], Sneaky Zebra en Top Gaming Tracks. Binnen de categorie vind je ook honderden gaming tracks, van nostalgische monotone nummers uit de jaren ’80 tot de nieuwste releases. En dit is nog maar het begin.

Het nieuwe platform www.spotify.com/gaming helpt je daarnaast bij het creëren van een persoonlijke gaming playlist. Hiermee kun je eenvoudig door alle gaming content op Spotify bladeren, gesorteerd op alfabetische volgorde. Dus of je nou als Italiaanse loodgieter te werk gaat, tegen hordes vijanden vecht of Barcelona verslaat in Camp Nou, Spotify heeft nu de perfecte soundtrack voor jou.

De categorie is inmiddels beschikbaar via het kopje ‘Bladeren’ binnen Spotify voor alle platformen, inclusief iOS, Android, PlayStation en desktop.

 1.   
  Sa.'s avatar

  Gaaf! 🙂

 2.   
  bramuige125's avatar

  i like

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Dit hebben ze overduidelijk na aanleiding van de Goede Frag van deze week gedaan