Microsoft koopt interactieve streamservice Beam

Naast grote spelers als Twitch en YouTube Gaming zijn er ook andere partijen die een service voor streamers bieden. Zo is Beam sinds begin dit jaar de ‘new kid on the block’. De service richt zich op livestreams van games met een vertraging van minder dan één seconde en bovendien tal van directe, interactieve mogelijkheden voor de live kijkers. Technologie die Microsoft blijkbaar wel zag zitten, want sinds vandaag is Beam onderdeel van Xbox.

Het heugelijke nieuws werd gepubliceerd op Microsoft, gevolgd door een nette blogpost van Beams oprichter en voorzitter, Matt Salsamendi, die kort daarna ook een interview aflegde met Xbox’ eigen Larry ‘Major Nelson’ Hryb :


Salsamendi verzekert daarnaast dat er voor de huidige streamers en kijkers van Beam niks zal veranderen. Het team zal zich blijven focussen op het verbeteren van de services en het leveren van nieuwe interactiviteit, zij het nu dat Beam de mogelijkheid krijgt om sneller door te groeien onder Microsofts vleugels.

Of we binnenkort ook interactieve livestreams op Xbox One te zien (en te spelen) krijgen, is nog niet bekend. Het ligt in ieder geval wel in het verlengde van Microsofts stappenplan met de nieuwe aanwinst, maar de tijd zal het ons leren.

UPDATE: Kort na de bekendmaking van de overname, heeft Microsoft ook een eigen livestream via Beam ingepland. Vanaf 19:00 vanavond tot 6:00 morgenvroeg zal Microsoft een compleet streamprogramma draaien op het Beam-kanaal van Xbox.

 1.   
  Leukste's avatar

  Gaat GN ook iets proberen met Beam te streamen? 🙂

 2.   
  Tom's avatar

  Het is wel wat lastiger opzetten, zag ik net al. In ieder geval als je de interactieve elementen terug wilt laten komen. Maar ja, wie weet is het eens het proberen waard.

 3.   
  Leukste's avatar

  Het ondersteunt in ieder geval GTA V, Minecraft en Overwatch. 😳
  Maar het kost wel een hoop tijd om alle techniek goed in te stellen zag ik ja.