Niantic verklaart platleggen Pokemon GO-radarapplicaties

Niantic-directeur John Hanke maakte vorige week zijn afkeer tegen Pokemon GO tracking-applicaties kenbaar. Hanke liet destijds weten dat het niet lang zou duren voordat deze geblokkeerd zouden worden en de man is zijn belofte nagekomen.

Third-party applicaties als PokéVision en Poke Radar zijn sinds deze week onbruikbaar. Dit kon rekenen op veel kritiek van de community, zeker toen Niantic als reden gaf dat de applicaties “niet aansloten op het design van Pokémon GO”. In een recent blogbericht heeft de ontwikkelaar een betere uitleg gegeven.

Niantic verklaart dat de third-party applicaties een immense druk legden op de servers. Ze veroorzaakten meer verkeer dan Pokémon GO zelf en dat maakte de servers instabiel. Dit beperkte bovendien de uitrol van Pokémon GO in landen als Brazilië. Daarnaast werden sommige applicaties gebruikt met donkere motieven:

Some of the tools used to access servers to scrape data have also served as platforms for bots and cheating which negatively impact all Trainers. There is a range of motives here from blatant commercial ventures to enthusiastic fans but the negative impact on game resources is the same.
Onderstaande grafiek toont dat het serververkeer na de blokkade ruim gehalveerd is. Niantic hoeft hierdoor naar eigen zeggen minder tijd te besteden aan de servers en daardoor blijft er meer mankracht over voor het ontwikkelen van nieuwe features.

Niantics volledige verklaring is te lezen op de Pokémon GO blog.

  1.   
    Throbert's avatar

    Kijk nu snap ik de beste man. Als ie dat meteen had gezegd was al die kritiek niet nodig. Toch wel sneu hoe zoveel mensen het spel niet meer spelen omdat ze nu zelf moeten zoeken.

  2.   
    Pim Huberts's avatar

    Ik heb het expres nooit gebruikt vind het veel vetter om zelf rond t lopen en hopen dat je n zeldzame Pokemon tegenkomt!!!

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Throbert schreef, "Kijk nu snap ik de beste man. Als ie dat meteen had gezegd was al die kritiek niet nodig. Toch wel sneu hoe zoveel mensen het spel niet meer spelen omdat ze nu zelf moeten zoeken."

    Dat plaatje is dikke onzin aangezien pokevision enzo voor die 3 augustus niet meer werkte, en we gebruikte het aangezien die nearby functie voor geen meter werkt.
    Vooral als je nu zoals ik al rond de 100 pokemons heb is een radar die werkt wel handig, als die nearby functie in spel niet goed werkt dan maar alternatief.

  4.   
    bramuige125's avatar

    Ik geef toe dat ik het heb gebruikt maar ik vind het niet er dat het nu plat ligt. Ik weet de spawn punten in de buurt nu toch al.

  5.   
    bramuige125's avatar

    Carlos0_0″][quote=”Throbert schreef, "Kijk nu snap ik de beste man. Als ie dat meteen had gezegd was al die kritiek niet nodig. Toch wel sneu hoe zoveel mensen het spel niet meer spelen omdat ze nu zelf moeten zoeken."

    Dat plaatje is dikke onzin aangezien pokevision enzo voor die 3 augustus niet meer werkte, en we gebruikte het aangezien die nearby functie voor geen meter werkt.
    Vooral als je nu zoals ik al rond de 100 pokemons heb is een radar die werkt wel handig, als die nearby functie in spel niet goed werkt dan maar alternatief.[/quote]

    Er waren nog anderen wegen die niet als webpagina voor iedereen beschikbaar waren die je zelf wat moeilijker dan pokévision moest opzetten. https://github.com/AHAAAAAAA/PokemonGo-Map

  6.   
    Bosnegert's avatar

    ik vind het anders behoorlijk kut. Pokevision bracht mij zoveel genot als ik daar een zeldzame pokemon opzag. Nu zie ik op mijn nearbytracker leuke pokemons maar kan ze niet vinden want ze kunnen overal zitten en ook kilometers ver weg.

  7.   
    Dr_Oetlul's avatar

    Fix verdomme dan de nearbytracker

  8.   
    Papachico's avatar

    Dr_Oetlul schreef, "Fix verdomme dan de nearbytracker "

    Precies dit. Boehoe, door de app zijn de servers overbelast en kan Brazilie niet meedoen
    😥 Jullie verdienen kneiters veel geld dus pleur op met je gezeik. Maak nieuwe servers aan ofzo en fix die klote tracker nou eens! Dan is die app ook niet nodig..