Overwatch introduceert nieuwe content rondom Olympische Zomerspelen 2016

De Olympsische Zomerspelen in Rio staan voor de deur en dat wil zeggen dat de wereld straks weer voor een aantal weken draait om atletische inzet. Geen eSports, maar daadwerkelijk sporten. Toch zien legio games kans om thematisch in te haken op het wereldevenement in Brazilië, zo ook Blizzards nieuwe hit Overwatch. Met ingang van vandaag kunnen spelers exclusieve nieuwe content vrijspelen en zelfs meedoen in een sportieve nieuwe modus.

Naast tal van Olympische overwinningsposes, kledij en graffititags, introduceert Overwatch nu ook Lucióball. Zie het als een soort 3-versus-3 Rocket League, maar dan met de rollerschaatsende Lucio in plaats van opgevoerde auto’s.

Opvallend is wel dat alle nieuwe (en slechts tijdelijk te verkrijgen) outfits voor in-game Heroes alleen te verkrijgen zijn via de speciale Summer Games Loot Boxes. Dat wil zeggen dat specifieke aankledingen niet te koop zijn met de in-game valuta, maar enkel per toeval in je schoot kunnen landen. Heb je dus iets specifieks op het oog, dan wordt het toch zeker even een potje grinden voor die ene skin.

De nieuwe modus en de vrij te spelen Summer Games Loot Boxes zijn tot en met 23 augustus te verkrijgen in Overwatch. Sla dus je slagje en doe de komende weken lekker ‘sportief’ mee in Blizzards befaamde multiplayer-shooter.

 1.   
  J.W.'s avatar

  Jammer dat het dan niet met de in-game valuta is te verkijgen.
  Dat worden dan aardig wat uurtjes spelen voor wat hopelijk leuke spullen. Als dat net zoals nu ook zo beroerd gaat als met die huidige loot boxes…..

 2.   
  Kaiszer's avatar

  J.W. schreef, "Jammer dat het dan niet met de in-game valuta is te verkijgen.
  Dat worden dan aardig wat uurtjes spelen voor wat hopelijk leuke spullen. Als dat net zoals nu ook zo beroerd gaat als met die huidige loot boxes….."

  Dit. Heb nog maar bar weinig echt toffe dingen geunlocked…

 3.   
  Tom's avatar

  Bij mij gaat dit grotendeels enorm wisselvallig. Ik heb openingen gehad waarin ik meerdere Legendary skins aan elkaar combo’de, maar de laatste paar weken zijn het vooral wat dubbele tags en saaie icoontjes. Hoop dat de Summer Games Loot Boxes net iets rianter gevuld zijn met de exclusieve skins, daar doen we het immers allemaal toch voor. 8)

 4.   
  Mattiees's avatar

  per lootbox krijg je 1 olympic game item, maar er zitten ook veel avatars bij dus je moet wat mazzel hebben, of geld over uiteraard. Zitten wel heel leuke dingen bij en de brawl is echt een leuke afwisseling op het spel.