Rainbow Six Patriots geannuleerd vanwege focus op multiplayer

Rainbow Six Siege verscheen vorig jaar en was de eerste Rainbow Six-game sinds 2008, toen Vegas 2 verscheen. Toch leek het er lange tijd op dat we een andere Rainbow Six-game mochten verwelkomen. In 2011 bracht Ubisoft namelijk een interessante Debut Trailer uit van Rainbow Six Patriots. Morele keuzes en een stevige verhaallijn leken de nieuwe insteek te worden van Rainbow Six. Het liep echter anders…

In 2013 gaf Ubisoft aan dat Patriots was geannuleerd en dat de serie een echte reboot zou krijgen. Deze kwam er in de vorm van Rainbow Six Siege. Volgens het ontwikkelteam was deze grote ommezwaai nodig vanwege de gewenste focus op competitieve multiplayer. Alex Remy van Ubisoft vertelde:

In terms of design, direction, and vision, Patriots was much more a story-driven, narrative-driven game. With Rainbow Six Siege we sort of took a very, very different position and vision at the time… We really flipped in terms of vision and direction. Even on the team side of things, in early 2013, we were 25 people. And pretty much the whole 25 people were new to Rainbow; they were not people from Patriots except a couple of us.

We really wanted to focus on multiplayer because we felt that’s where the franchise should go. And building that game around multiplayer, we thought this is how we were going to get some sort of sustainability in the long term. So I think that’s one of the things we were adamant in doing–building the game for the long term.

Een goede keus om voor de eSports-kant te gaan en te focussen op een competitieve multiplayer? Of hadden ze door moeten gaan met Patriots? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    Jigneo's avatar

    ik denk dat er wel ruimte genoeg was voor beide, een story-driven game van RS zou wel enorm tof zijn!!

  2.   
    HenTactical's avatar

    Ik mis het oude concept van RS waarbij je met een team van 8 man een hele map moest zuiveren van vijand, bommen of hostages bevrijden. lekker tactisch bezig zijn en kamer voor kamer nemen met je squad. De serie is maar mijn mening de verkeerde weg ingeslagen door te focussen op competitieve multiplayer.

  3.   
    Crazysamuel's avatar

    Ik had liever de patriots campaigne in de RS Siege verwerkt gezien net als met ghost recon een element van een storyline en een multiplayer. al snap ik wel dat ze voor een multiplay hebben gekozen en meer voor de esport omdat daar de titels juist booming en eindeloos lang gespeeld worden.

  4.   
    Downzilla's avatar

    Ik denk niet dat de wereld nog een lineaire single player fps nodig heeft. Nu hebben we tenminste een leuke originele multiplayer fps.

  5.   
    gamerfriend01's avatar

    Game is heel goed maar met een goede single player was hij perfect.

  6.   
    Gabbersouth's avatar

    om nu een spel alleen maar multiplayer te maken is een doodsteek voor de single player gamers die die zelfde game ook graag willen spelen

  7.   
    PrinncesNicky's avatar

    moet nogsteeds een x de game kopen 😳

  8.   
    Dr_Oetlul's avatar

    Ik vermaak me gelukkig nog genoeg met Siege

  9.   
    Bram_M99's avatar

    Hoewel een verhaallijn gaaf zou zijn geweest, vind ik het een goede keuze dat ze zich hebben gefocust op multiplayer. Ik speel het nog erg vaak hierom.