Uncharted-film verkeert nog steeds in ‘development hell’

De ontwikkeling van de Uncharted-film verloopt niet bepaald van een leien dakje. De productie startte in 2008, maar er is tot dusver nog geen seconde aan beeld geschoten. Het script is al meermaals herschreven en nu maakt Sony bekend dat het wederom een nieuwe scenarioschrijver in de arm heeft genomen.

Joe Carnahan is de nieuwe durfal die zich aan het project gaat wagen. Carnahan heeft een aardige naam opgebouwd in Hollywood en is vooral bekend als schrijver en regisseur van The Grey, The A-Team, Smokin’ Aces en Narc. Hij treedt echter niet op als regisseur van de Uncharted-film, aangezien hij rond die tijd zijn handen vol heeft aan Bad Boys 3:

In a perfect world I would love to do both, but right now, I’m only on board to write the script. Archaeology today is in itself an antiquity, but that world has always fascinated me. Especially when you go to a museum today and wonder how a piece got there to begin with.
Spider-Man-producent Avi Arad startte in 2008 met de ontwikkeling van de Uncharted-film. Aanvankelijk zou American Hustle-regisseur David O. Russell de film regisseren en Mark Wahlberg zou de rol van Nathan Drake vertolken, maar die tijd ligt nu ver achter ons. Neil Burger (bekend van Illusionist) trad korte tijd op als vervanger van O. Russell, maar hij werd al snel opgevolgd door Horrible Bosses-regisseur Seth Gordon. Ook Gordon is uiteindelijk van het project gestapt.

Het is onduidelijk hoeveel versies van het script tot dusver gemaakt zijn. We weten in ieder geval dat Safe House-schrijver David Guggenheim een verhaal neerpende en dat The Hurt Locker-scenarist Mark Boal vervolgens werd ingehuurd om dat script te schrijven. Het lijkt er dus op dat ook Boal nu is vervangen, dit keer door Carnahan. Het is nog onduidelijk wie de nieuwe regisseur en hoofdrolspeler zijn. De film staat officieel nog steeds gepland voor een release in juni 2017, maar het moge duidelijk zijn dat deze datum niet gehaald gaat worden.

  1.   
    Downzilla's avatar

    Zou Sony het wel oke vinden dat xbone en pc gamers de film ook kunnen zien?

  2.   
    NuckChorris's avatar

    The Grey en Narc zijn goede films. Smokin’ Aces is vermakelijke pulp. Ben benieuwd hoelang het duurt voordat Carnahan vervangen word of een ander project aanneemt ^_^