DriveClub VR onthuld als launchgame; bevat nieuwe tracks

DriveClub VR is onthuld als PlayStation VR launchgame via de Japanse PlayStation Blog. Het spel verschijnt zowel fysiek als digitaal en gaat als full-priced game over de toonbank.

Je speelt DriveClub VR vanuit een first-person cockpitperspectief. In combinatie met de 3D audio moet dit ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt echt achter het stuur te zitten van een racemonster.

DriveClub VR wordt bovendien geleverd met een reeks nieuwe tracks, die zich afspelen in stedelijke omgevingen. Paul Rustchynsky, voormalig medewerker van het inmiddels opgedoekte Evolution Studios, beschreef deze via Twitter als “some of my favourites in the game”. Later meldde Rustchynsky dat het ontwikkelteam achter DriveClub tevens achter deze VR-versie zit. Het is nog onduidelijk wat we ons hier precies bij moeten voorstellen, aangezien Evolution Studios inmiddels is gesloten.

DriveClub VR verschijnt op 13 oktober, gelijktijdig met PlayStation VR. Het spel is vooralsnog enkel bevestigd voor Japan, maar een westerse onthulling wordt spoedig verwacht.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik hoop toch echter dat de orginele Drive Club (Die ik evergens bezit) een patch krijgt voor VR ondersteuning!

  2.   
    Bram_M99's avatar

    Inderdaad, nog een keer betalen?!

  3.   
    Leukste's avatar

    Alsof ze gewoon de naam “DriveClub” een betere reputatie willen geven door er twee letters achter te plakken. 😳