Windows 10 Anniversary Update verschijnt 2 augustus

Net als Microsoft nieuwe gaming paradepaardje, de Xbox One S, verschijnt de beloofde Anniversary Update voor Windows 10 aanstaande 2 augustus. De grote patch dient niet alleen een boel problemen te verhelpen, maar brengt ook nieuwe functionaliteiten naar Windows 10-systemen.

De nieuwigheden worden uitgebreid voorgelegd in een Engelstalige blogpost van Yusuf Mehdi, de vicevoorzitter van Windows. Samen met de bevestiging van een launch-datum vinden we hier meer informatie over wat er allemaal toegevoegd wordt aan de Windows 10-formule. Daartegenover staat wel dat het Nederlandse bericht definitief kaler is, wat ons af doet vragen hoe lang het duurt eer alle internationale features ook naar de Nederlandse versie komen. Touch-screen vriendelijke toevoegingen als de smart-notities van Windows Ink lijken direct geïmplementeerd te worden, maar toevoegingen aan de Cortana AI lijken vooralsnog een ver-van-ons-bed-show.

Interessant is wel dat de Xbox-ervaring op Windows 10 verbeterd wordt, vooral met het oog op het nieuwe Xbox Play Anywhere-programma van Microsoft. De eerste games die vloeiendere cross-buy tussen Xbox en Windows 10-pc’s ondersteunen staan inmiddels weer te verschijnen, maar daarvoor is mogelijk dus wel de Anniversary Update een vereiste voor.

Ook wordt Windows 10 weer een slag veiliger. Onder het mom van de Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) wordt de bestaande beveiliging aangescherpt, waardoor bedrijven beter bescherm moeten worden voor datalekken en aanvallen van hackers.

Legitieme gebruikers van Windows 7 en Windows 8 kunnen nog tot en met morgen kosteloos overstappen naar Windows 10.

  1.   
    tijn80's avatar

    Ze waren toch ook van plan om Windows 10 naar de Xbox te halen? Of laten ze dat toch maar zitten?

    @Tom: URL naar XBox One S is niet goed geplaatst

  2.   
    Tom's avatar

    De Anniversary Update moet ook uitkomen voor Xbox One, inderdaad. Maar daarover werd dan weer niet gesproken in het bericht, zal wel een losse update worden.

    En bedankt voor de oplettendheid, is verbeterd. 😉

  3.   
    DoeMaarWat's avatar

    Hopen dat al m’n games en programma’s nog werken na die update 🙄