Gamersnet.nl

Nintendo lijdt flinke verliezen

Het gaat niet zo goed met Nintendo. In het financiële rapport van de afgelopen drie maanden liet het bedrijf weten dat het 24,5 miljard yen (ruim 210 miljoen euro) verlies heeft gedraaid. Dit is natuurlijk slecht nieuws dat in scherp contrast staat met vorig jaar. Vorig jaar boekte Nintendo in dezelfde periode nog 8,2 miljard yen (een slordige zeventig miljoen euro) winst.

Met de omzet van Nintendo is overigens niet veel mis. Zo hebben zij 25,1 miljard yen binnengehaald met hardwareverkopen, 34,8 miljard (een kleine 300 miljoen euro) met software en 1,6 miljard (13 miljoen euro) met smart-toestellen en IP-gerelateerde verkopen. In die laatste categorie is zelfs een stijging te zien ten opzichte van vorig jaar.

Geen van de recent uitgebrachte games, zoals Star Fox Zero, Kirby: Planet Robobot en Shovel Knight, kreeg het voor elkaar om meer dan een miljoen keer verkocht te worden. Ook moet gezegd worden dat Pokémon Go geen invloed op deze cijfers heeft. Nintendo heeft namelijk niets met de app te maken en ondanks dat het investeerders aantrekt voor het bedrijf, doet het weinig voor het inkomen.

Nintendo hoopt dat de Nintendo NX, Zelda: Breath of the Wild, Pokémon Sun en Pokémon Moon het tij doen keren en dat het weer winst gaat draaien in 2017.