South Park: The Fractured But Whole heette eerst South Park: The Butthole of Time

South Park: The Fractured But Whole had oorspronkelijk de titel South Park: The Butthole of Time. Het moge duidelijk zijn welk woord de makers bijzonder graag in de titel wilden hebben. Volgens Matt Stone en Trey Parker werden ze echter gedwongen om de naam aan te passen.

In dit geval kwam de macht uit de hoek van de grote winkelketens. Diverse retailers zouden de game namelijk niet in de schappen willen plaatsen als de game de subtitel The Butthole of Time zou hebben. Uiteindelijk kwam Parker met de creatieve oplossing “But Whole”. Daarmee was toch, iets subtieler, de grap gemaakt.

Het duo onthulde tevens dat het ontwikkelteam veel tijd heeft besteed aan het leren van fouten in de vorige game, The Stick of Truth. Het bekijken van Let’s Play video’s van Pewdiepie bleek een enorme bron van informatie, aangezien ze heel concrete feedback kregen op de sterke en zwakke punten van de game.

South Park: The Fractured But Whole verschijnt 6 december voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  Vinstaro's avatar

  Iets heel anders. Waar blijft de hot koffie show?

 2.   
  Tom's avatar

  Die is tijdelijk uit de vaste roulatie. Komt weer terug als we de nodige aanpassingen aan het format hebben voltooid.

 3.   
  gamerfriend01's avatar

  Tom schreef, "Die is tijdelijk uit de vaste roulatie. Komt weer terug als we de nodige aanpassingen aan het format hebben voltooid. "

  Jep ik voelde al dat er iets mankeerde in mijn leven, geen hot koffieshow. Werd het misschien niet meer goed bekeken? Of waren jullie het een beetje beu?

 4.   
  Downzilla's avatar

  De nodige aanpassingen? Dus jullie gaan nu eindelijk thee drinken?