Hoe werkt Pokémon Go combat nou echt? Uitgebreide analyse verklapt geheime formules

Pokémon Go, welke millenial is er deze dagen niet mee bezig? De mobiele game is immens populair, maar sommige specifieke spelelementen blijven nog gehuld in mysterie. De vriendelijke core-gamers van The Silph Road bundelen echter hun krachten om alle geheimen te onthullen en de laatste data lijkt te achterhalen hoe het hele vechtsysteem van Pokémon Go precies werkt. Geen grote verrassing, maar het draait hier om een combinatie van de welbekende Pokémon-types en een drietal verborgen statistieken: Attack, Defence en Stamina. Deze zijn, in combinatie met Trainer Level en de CP van de vechtende Pokémon, de beslissende factoren tijdens het vechten.

Op de officiële en erg uitgebreide The Silph Road website is onderzoek gedaan naar de basiswaarde in Attack, Defence en Stamina voor het gros van de bekende Pokémon. Door deze in acht te nemen en de drie aanwezige soorten aanvallen tactisch in te zetten, kun je als speler de voorheen vrij willekeurige gevechten alsnog naar je hand zetten. Winnen in Pokémon Go is daarbij niet langer een kwestie van geluk, maar meer en meer een mate van tactische vaardigheid en kennis. Met name de distributie van de opbouwende Stamina is hierbij belangrijk, aangezien je hiermee de langzamere en sterkere aanvallen kan inzetten.

Zijn alle statistieken en formules een beetje te veel voor je? Dan hebben de presentatoren van The Silph Road een handige video voor je, waarin de basis van de achterhaalde geheimen in het kort wordt verteld:


Is dat alsnog allemaal te technisch voor je, dan raden we zeker onze 5 Tips en Tricks voor Pokémon Go aan. Deze vlotte video van onze Marcel is een must-watch voor beginnende trainers in Pokémon Go.

Heb jij al wat Gyms weten te veroveren, of komt deze wetenschap je pas laat tegemoet in je gevechten? Wij zijn benieuwd naar jouw prestaties in de mobiele zomerhit van dit jaar!

  1.   
    Da_Patman's avatar

    Wat een research pff zo diep duik ik er nie in ik vang random gewoon wat spul en klaar heb der 82 en hoogste cp 1900