Youtubers als PewDiePie heimelijk betaald voor promotie Shadow of Mordor

De Amerikaanse waakhond FTC (Federal Trade Commission) heeft Warner Bros. op de vingers getikt vanwege het omkopen van invloedrijke Youtubers (influencers), zonder dat te melden in video’s. Onder andere PewDiePie heeft de game betaald gepromoot op zijn Youtube-kanaal en op sociale media. Er werd expliciet aan de Youtubers gevraagd om geen bugs te melden bij de vroege code van de game, waar sommige Youtubers geen melding van maakte. Er werden honderdduizenden dollars besteed om dit te bewerkstelligen.

Under a proposed FTC order announced today, Warner Bros. is barred from failing to make such disclosures in the future and cannot misrepresent that sponsored content, including gameplay videos, are the objective, independent opinions of video game enthusiasts or influencers.
Door de schikking moet WB in de toekomst melding maken van dit soort campagnes.

 1.   
  Mjolnir's avatar

  Vind ik niets verbazingwekkends

 2.   
  mheiden21's avatar

  Alles is omkoopbaar dus ook youtubers en media, tis aan de gamer of je de bubbel doorprikt en objectief blijft kijken voordat je koopt. If it sounds too good to be true…….

 3.   
  Sa.'s avatar

  Toch is het goed dat dit soort bedrijven bestaan. Er moet gewoon duidelijk onder de video staan dat het gesponsord wordt door het een en ander. Dan ga je als consument ook met een kritischere blik kijken. Hetzelfde geldt nu bijvoorbeeld voor alle video’s van BF1, die zijn allemaal gesponsord door EA. De YouTubers die de video’s maken zullen dus ook niet zo snel bugs e.d. laten zien. Toch een prettiger gevoel als je weet dat de uitgever van de game erachter zit en niet alleen de YouTuber.

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik vind het het best raar aangezien die game goed genoeg was om op de nette manier goede cijfers te krijgen.

  Maar dit laat echter zien dat WB niet de volle 100% vertrouwen heeft gehad in het project, en helemaal niet in hun ontwikkelings team dat zich wel helemaal inzet zodat de game een hit kan worden.

 5.   
  King of Heroes's avatar

  Alsof niemand dit wist.

 6.   
  PaNNa's avatar

  Mjolnir schreef, "Vind ik niets verbazingwekkends"

  Ik ook niet en het zal zeker niet de laatste zijn.

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Schokkend nieuws, zoiets had niemand zien aankomen! *kuch*

 8.   
  bramuige125's avatar

  een youtuber als pewdiepie moet geen nieuws brengen daarvoor ga ik naar het (h)eerlijke gamersnet

 9.   
  Batman360x's avatar

  Wie zit er nu naar zoiets te kijken … ik gebruik mijn tijd liever om te gamen 🙂

 10.   
  petiertje's avatar

  sja, dit verbaast mij niets. Snap sowieso niet waarom PewDiePie zo populair is, heb een keer een stukje van een van zijn video’s gekeken en al snel weer weggeklikt, mijn hersencellen renden gillend mijn hoofd uit 😀
  Duidelijk niet iets voor mij.
  Maar om terug te komen op het onderwerp, veel, heel veel sites, YouTubers, en aanverwante artikelen hebben een wel eens als slager, én keurmeester gewerkt. GN is een van de weinige game sites waar ik vertrouwen in heb dat het eerlijke reviews zijn. Dat is niet om te slijmen of iets dergelijks. Ze durven ook kritisch te zijn op producten van een sponsor, dat zegt, voor mij in ieder geval, wel iets over de intenties van de redactie. Ga vooral zo door jongens!
  🙂

 11.   
  KTHRNT's avatar

  Pewdiepie heeft het toen (2014) wel gewoon onder zijn video vermeld dat hij betaald werd voor de promotie. Hij doet dat bij al z’n video’s.