Sony zou Demon’s Souls nog kunnen remasteren, aldus From Software

Liefhebbers van het originele Demon’s Souls voor de PlayStation 3 hopen eigenlijk al langer op een remaster van de klassieker. Ontwikkelaar From Software leek daarin lange tijd niet geïnteresseerd, maar topman Hidetaka Miyazaki heeft dat gerectificeerd in een gesprek met Gamespot. Het is niet een kwestie van interesse; het ligt volledig in de handen van Sony, blijkt nu.

It seems like there was a misunderstanding in a previous interview in relation to a remake or a remastering of the game, so let me reiterate here. The Dark Souls series is Bandai Namco Entertainment’s IP, and Demon’s Souls and Bloodborne is Sony Interactive Entertainment’s IP. Hence, the decision to do a remake or remastering is under their jurisdiction. For me and for From Software, I don’t think we’ll be involved with their happening, but it could happen through another developer.
Gezien Demon’s Souls een handelsmerk onder Sony is, ligt het balletje voor een ‘Remastered Edition’ volledig bij de Japanse gigant. En zelfs áls Sony zichzelf bereid zou vinden, kan het dus voorkomen dat de originele ontwikkelaar gepasseerd wordt en de remaster in andermans schoot valt, aldus Miyazaki.

Blijf je echter hoopvol voor een remake van Demon’s Souls, weet dan dat je bij Sony aan het juiste adres bent voor je pleidooi. Anders kun je altijd nog de trouwe PlayStation 3 aanslingeren, dat is immers wel de plek waar games als Dark Souls en Bloodborne hun wortels hebben liggen.

 1.   
  NoFearz's avatar

  Dan sta je er echter wel alleen voor, aangezien de servers offline zijn.

  De servers van Demon’s Souls, en zeker die van Dark Souls en Bloodborne, zijn nog altijd online. Een paar dagen voordat de servers van DeS offline zouden gaan hebben ze toch bekendgemaakt dit niet te doen.

 2.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Zou leuk zijn
  en idd de servers zijn gewoon nog online

 3.   
  Tom's avatar

  Oh, dat hebben wij dan weer nooit bericht destijds. Bij dezen verbeterd, thanks voor de oplettendheid.

 4.   
  Mjolnir's avatar

  Ik weet het niet met die remasters hoor. Alles leuk en wel, nog een keer opnieuw spelen op je nieuwe console… Maar een aantal gamers zal de oude console nog altijd stof laten verzamelen in de kast, waarom zou je dan nu ineens wel weer gaan spelen, echt alleen maar voor de graphics?