Free-to-play-model Evolve zorgt voor flinke stijging in spelersaantallen

Het free-to-play-model heeft al veel online games uit het slop weten te trekken, en ook Evolve lijkt geen uitzondering te worden. Op de dag voordat het spel gratis speelbaar werd op pc, bereikte het aantal gelijktijdige spelers op Steam een piek van slechts 157. De dag ná de update schoot dat getal omhoog naar ruim 16.000!

En hoewel dit natuurlijk nog niet definitief betekent dat Evolve een comeback maakt, lijkt er onder gamers nog steeds interesse te bestaan naar de ideeën die ontwikkelaar Turtle Rock heeft. De game behoorde met 16.000 spelers tot de meest gespeelde Steam-games, en dat had niemand vorige week nog voorspeld.

De recente Steam-reviews zijn redelijk positief, maar er zijn wel degelijk klachten. Voornamelijk de servers moeten het ontgelden, want die kunnen de hernieuwde stroom aan spelers niet meer aan. Toch is het stijgende aantal spelers een goed begin voor Turtle Rock. Nu is het voor de ontwikkelaar zaak om de interesse van gamers vast te houden.

Evolve zal ook free-to-play worden op consoles als de game het op pc goed genoeg doet. Met de huidige cijfers zou het dus zomaar eens kunnen dat ook console-gamers binnenkort gratis met Evolve aan de slag kunnen.

Heb jij Evolve al uitgeprobeerd sinds de free-to-play-update?

 1.   
  Cyart's avatar

  dat was te verwachten maar dat maakt et spel niet perse beter aangezien de mensen die et spel hebben gekocht vrijwel niet meer spelen

 2.   
  NietNickMeneer's avatar

  Ben benieuwd lijkt me wel een kek spelletje

 3.   
  MBgamer's avatar

  Is ook gewoon een tof spel om met vrienden te spelen.