Steam Summer Sale was enorm succes

De afgelopen Steam Summer Sale was de eerste zomeruitverkoop zonder flash deals die om de zoveel tijd veranderden. Echter, dit heeft bepaald niet geleid tot minder opbrengst. Sterker nog, volgens Sergey Galyonkin van SteamSpy was de Summer Sale van dit jaar veel succesvoller dan die van 2015.

Vorig jaar werden volgens Galyonkin 33 miljoen games verkocht tijdens de uitverkoop, terwijl er dit jaar 36,8 miljoen game-exemplaren over de digitale toonbank gingen. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het stijgende aantal Steam-gebruikers, maar Galyonkin merkt op dat veel van die nieuwe gebruikers een account aanmaken voor gratis games als Dota 2.

Ook de omzet van ontwikkelaars steeg flink ten opzichte van vorig jaar: van 160 miljoen dollar naar 223,2 miljoen. Sergey zegt dat dit werd veroorzaakt door het ontbreken van flash deals. Daardoor wachtten games niet meer op de best mogelijke deals, maar kochten ze gewoon wat ze wilden hebben.

Ten slotte waren de verkopen dit jaar meer verspreid over de Steam Sale als geheel. Vorig jaar zaten veruit de meeste verkopen op de eerste en laatste dag van de uitverkoop.

Galyonkins rekenmethoden zijn overigens niet bepaald perfect. Zo telt hij gameverkopen niet mee die tijdens de uitverkoop zonder korting zijn verkocht. Ook games die minder dan 5.000 exemplaren verkochten, werden buiten beschouwing gelaten. Maar daar staat natuurlijk tegenover dat Galyonkin deze rekenmethode vorig jaar ook toepaste.

Heb jij je Steam-bibliotheek weer aangevuld tijdens de Steam Summer Sale? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    Niels_Jager's avatar

    mijn bibliotheek is zeker uitgebreid met ac blackflag, witcher 1 en 3, civilization 5 met alle dlcs, mafia 2 en dungeon defenders. zeker een geslaagde sumer sale sus

  2.   
    RikH's avatar

    Ja mijn portemonnee doet wel een beetje pijn ๐Ÿ™

  3.   
    Dr_Oetlul's avatar

    Werkelijk niks gekocht

  4.   
    Lazar93's avatar

    Volledig gemist deze sale haha.

  5.   
    Mark89NL's avatar

    Ik heb hem aangevuld met Shell Shock Live dank zij Coen maar is een verslavend spel en Worms Reloaded.

  6.   
    PSPfreaky's avatar

    Ik heb 3 games gekocht met opbrengsten van CSGO. De waarde van deze 3 games (bundel) was 30 cent ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜›

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik heb alleen de Steam controller gekocht, maar die wordt waarschijnlijk terug gestuurd.
    Kan er niet mee over weg wat leid tot frustratie en ergernis.

    Steam controller wordt in Windows niet gezien als standaard controller, voor non-Steam games kan het gewoon niet werken ook wanneer je ze toevoegt als non-Steam game op Steam, (bijv. Fifa).

    Er is teveel gericht op het aanpassen van de controller. De basis layouts zijn om te huilen, dat betekent dat je wordt aangedrongen om je controller aan te passen. Nou is dit goed gedaan maar als je lange dagen werkt (wat bij mij regelmatig voorkomt), wil je niet eerst uren spenderen in het aanpassen van je controller. Je wilt gewoon het spel opstarten en klaar. Gelukkig kan je de instellingen van andere mensen gebruiken maar het blijft nog altijd een ergernis. Deze frustratie heb ik nooit met een Xbox of Playstation controller gehad. Dat was inpluggen en spelen maar!

    Tel daarbij op dat de controller erg goedkoop aanvoelt tegenover Xbox of Playstation controller.

    Hiervoor gebruikte in MotionInJoy om de Playstation controllers op de computer te gebruiken. Ondertussen ben ik na het kopen van de Steam controller weer terug gevallen naar MotionInJoy.