Gamersnet.nl

Call of Duty-franchise was bijna naar het oude Rome gegaan

Veel mensen vinden het verfrissend dat Battlefield 1 teruggaat naar de Eerste Wereldoorlog, ook al vond EA die setting in eerste instantie een slecht idee. Echter, Call of Duty was (verrassend genoeg) bijna nóg vernieuwender geweest dan die achtergrond: Activision speelde met het idee voor een Call of Duty-game die zich af zou spelen in het oude Rome!

Vicarious Visions, de studio die al vijf jaar werkt aan Skylanders, bedacht Call of Duty: Roman Wars nadat Activision ontwikkelaars vroeg om nieuwe ideeën voor Call of Duty-games. Vicarious Visions had zelfs al een speelbare demo ontwikkeld in de Unreal Engine. De game zou afwisselen tussen third-person-perspectief en first-person-camera.

In Call of Duty: Roman Wars zouden spelers in de legersandalen van Romeinse soldaten, officieren en zelfs Julius Caesar zelf stappen. Als die verschillende figuren zou je dan natuurlijk op de grond vechten, maar bijvoorbeeld ook vanaf een paard, vanuit een belegeringstoren en zelfs vanaf de rug van een olifant!

Helaas mocht het niet zo zijn. Het idee sprak Activision erg aan, maar het bedrijf wilde Roman Wars niet voorzien van het Call of Duty-handelsmerk. De reden hiervoor zal menig gamer ietwat ironisch voorkomen: Activision wilde de markt niet te veel verzadigen.

Zou jij een Call of Duty-game in het oude Rome willen spelen? Laat het ons weten in de reacties!