Bungie legt uit waarom nieuwe updates Destiny niet op oude consoles verschijnen

Tijdens de E3 kregen we al een vraag van een bezoeker: “waarom stopt Bungie met ondersteuning last-gen consoles voor Destiny?”. Het antwoord is gekomen, want volgens Eric Osborne van Bungie speelt 90% inmiddels op de huidige generatie consoles. Overigens zullen ze niet stoppen met ondersteuning voor PS3 en Xbox 360, alleen zullen de nieuw te komen updates niet meer te spelen zijn. Er komen dus twee routes, één voor de oude generatie en één voor de nieuwe.

Het heeft natuurlijk wel grote gevolgen. Veel events zijn straks niet meer te spelen door old-gen-spelers. De events die nog wel speelbaar zijn:


Daily Heroic Missions, Weekly Heroic Strikes and Nightfall Strikes.
Daily and Weekly Crucible Featured Playlists as well as the Weekly Crucible Bounties.
Raids and Boss Challenges such as the Vault of Glass, Crota’s End, King’s Fall, and the weekly King’s Fall Boss Challenges.
Prison of Elders (level 28, 32, 34, 35, and 41) and Challenge of Elders (level 42).
Armsday Orders and Test Weapons from the Gunsmith.
Ook zullen er geen nieuwe Engrams te krijgen zijn.

Spelers die willen genieten van content van Rise of Iron, zullen dus moeten overstappen naar PlayStation 4 of Xbox One. Je account is wel over te zetten. De stappen die je daarvoor moet volgen zijn te vinden in deze FAQ.

Eerder kregen we al een splitsing binnen GTA Online, nu volgt ook Destiny. Wat denken jullie daarvan? Is dit een slechte zaak? Of is de vereiste upgrade van console logisch? Laat het weten in de reacties.

 1.   
  Rory's avatar

  ik vind het na een bepaalde tijd best logisch dat uitgevers stoppen om content niet meer voor old gen uit te brengen , je moet met het programmeren toch te veel rekening houden met beperkte kracht en daar zijn mensen met een correct gen toch weer de dupe van

 2.   
  Rory's avatar

  en misschien komen ze dan eindelijk wat sneller met nieuw content

 3.   
  Mjolnir's avatar

  Nou ben ik al overgestapt, dus ik heb makkelijk praten, maar ik vind het toch niet echt wat. Als de pc decennialange ondersteuning kan bieden lijkt het me toch niet echt zwaar om dat ook te doen. Is toch een vorm van klantbinding, door niet halverwege te zeggen je zoekt het maar uit.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Mjolnir schreef, "Nou ben ik al overgestapt, dus ik heb makkelijk praten, maar ik vind het toch niet echt wat. Als de pc decennialange ondersteuning kan bieden lijkt het me toch niet echt zwaar om dat ook te doen. Is toch een vorm van klantbinding, door niet halverwege te zeggen je zoekt het maar uit."

  Een computer kan je niet vergelijken met een console. Een computer is upgradebaar met nieuwe hardware, een console niet. Daarom zullen ontwikkelaars de pc altijd blijven ondersteunen en consoles niet. En als je upgradebare consoles op de markt brengt, kan je meteen net zo goed voor een game pc gaan. De prijs zal de ongetwijfeld hetzelfde zijn en met een game pc kan je nog altijd vanaf de bank gamen, vooral met Steam link of de Steam box.

 5.   
  Angello_1990's avatar

  Dat gezeur steeds over de oude console
  Ik vind het vrij normaal snap niet eens dat ze nog ps3 spelle uitbrengen

 6.   
  tijn80's avatar

  ”Angello_1990″ schreef, "Dat gezeur steeds over de oude console
  Ik vind het vrij normaal snap niet eens dat ze nog ps3 spelle uitbrengen"

  Het is een spel van bijna 2 jaar oud. Best logisch dat ze het op de consoles uitbrachten. Dat op een gegeven moment de ondersteuning van oude consoles verdwijnt is best logisch, al is het wel lullig voor degenen die de volle mep hebben betaald. Bij deze game ga je er namelijk bij aankoop vanuit dat de kracht zit in de lange levensduur door updates.

 7.   
  MaTriXX's avatar

  Ik ben eerder benieuwd hoeveel die 10% spelers is, als het er enkele honderden zijn kan ik het me ergens wel voorstellen maar als dit aantal in de vele duizenden loopt dan vind ik het belachelijk gezien die mensen knaken ervoor betaald hebben.