Vivendi vergroot zijn aandeel in Ubisoft

Eerder brachten wij jullie al het nieuws dat Ubisoft moet vrezen dat het ongewild wordt overgenomen door het Franse mediaconglomeraat Vivendi en deze vijandige overname is nu nog wat dichterbij gekomen. Vivendi heeft zijn aandeel in Ubisoft nu namelijk vergroot naar meer dan twintig procent. Hier blijft het niet bij, want Vivendi laat weten om door te gaan met het vergaren van meer aandelen van Ubisoft.

Tijdens de E3 maakte Yves Guillemot, de baas van Ubisoft, in een speech ter ere van het dertigjarige bestaan van Ubisoft nogmaals weten te hopen dat de Franse uitgever en ontwikkelaar onafhankelijk kan blijven:

I love video games because the real innovation and magic happens when our teams and players are free to innovate, free to create, free to express themselves and free to have fun.

That is what has got us here today and that is what will drive us for another 30 years and beyond. Because when you are free there is no failure, only forward.

 1.   
  Neolite's avatar

  Dit zou heel en dan ook echt heel erg jammer zijn als ze daadwerkelijk een meerderheid van de aandelen bemachtigen. Het gevolg is dat alle innovatie de deur uit gaat en er alleen nog maar vervolgdelen zullen verschijnen die elkaar steeds sneller moeten opvolgen voor maximale omzet en winst.

 2.   
  Drazo's avatar

  Neolite schreef, "Dit zou heel en dan ook echt heel erg jammer zijn als ze daadwerkelijk een meerderheid van de aandelen bemachtigen. Het gevolg is dat alle innovatie de deur uit gaat en er alleen nog maar vervolgdelen zullen verschijnen die elkaar steeds sneller moeten opvolgen voor maximale omzet en winst."

  Je hebt de huidige Ubisoft beschreven.
  Hopelijk komen er grote veranderingen.

 3.   
  tijn80's avatar

  Drazo schreef, "

  ”Neolite” schreef, "Dit zou heel en dan ook echt heel erg jammer zijn als ze daadwerkelijk een meerderheid van de aandelen bemachtigen. Het gevolg is dat alle innovatie de deur uit gaat en er alleen nog maar vervolgdelen zullen verschijnen die elkaar steeds sneller moeten opvolgen voor maximale omzet en winst."

  Je hebt de huidige Ubisoft beschreven.
  Hopelijk komen er grote veranderingen."

  Hmmm. Activision/Blizzard viel(en) ook onder Vivendi. Als ik het goed begrijp waren zij eigenaar gedurende de ontwikkeling van o.a. WoW en CoD. Ja, dit zijn games die onder “uitmelkerij” kunnen vallen, maar zeker WoW was (en is? zelf nooit gespeeld :wink:) volgens mij wel een innovatieve game.

 4.   
  Hitman047's avatar

  Je kan van Ubisoft vinden wat je wilt, maar ze innoveren wel degelijk. Hoeveel nieuwe IP’s hebben ze in de laatste jaren niet uitgebracht?

  @tijn: En onder Vivendi zagen we niet heel veel andere games van die twee studios. Als ik Blizzard even als voorbeeld neem: Sinds ze weer zelfstandig zijn hebben ze Hearthstone, Heroes of the Storm en Overwatch uitgebracht. Alle 3 nieuwe games in nieuwe genres.

  Vivendi kennen we binnen de game-industrie vooral van het kapot maken van Sierra en het uitvinden van DRM. Hoewel dat laatste natuurlijk enorm innovatief was, denk ik niet dat ze dat in dank afgenomen wordt.

 5.   
  tijn80's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Je kan van Ubisoft vinden wat je wilt, maar ze innoveren wel degelijk. Hoeveel nieuwe IP’s hebben ze in de laatste jaren niet uitgebracht?
  @tijn: En onder Vivendi zagen we niet heel veel andere games van die twee studios. Als ik Blizzard even als voorbeeld neem: Sinds ze weer zelfstandig zijn hebben ze Hearthstone, Heroes of the Storm en Overwatch uitgebracht. Alle 3 nieuwe games in nieuwe genres.
  Vivendi kennen we vooral van het kapot maken van Sierra en het uitvinden van DRM. "

  Warcraft bestaat inderdaad al een tijdje, maar Vivendi was van 1998 tot 2008 eigenaar van Blizzard. World of Warcraft (de populaire MMORPG, die ik bedoel) is in 2004 uitgekomen… Dus ja, er zijn na de verkoop aanvullende packs gereleased, maar de INNOVATIEVE wending die genomen is om van Warcraft naar WoW te gaan, is onder hoede van Vivendi gebeurd. En dan heb ik het nog niet over Starcraft en Diablo die OOK onder Vivendi’s eigenaarschap zijn uitgekomen. 😉

 6.   
  Hitman047's avatar

  Had m’n reactie inmiddels ook al iets aangepast. Ik was te snel geweest met mij oordeel. WoW was inderdaad onder Vivendi.

  Starcraft verscheen echter in hetzelfde jaar als de overname dus die was al ruim voor die tijd in ontwikkeling. Diablo was ook al ruim voor die tijd in ontwikkeling bij Condor Games (Later hernoemd naar Blizzard North, en nog later gesloten door, je raad hem al, Vivendi)

 7.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Zou idd heel zonde zijn als Ubisoft straks alleen nog maar hun succesvolle IP’s gaat lopen uitmelken of elk half jaar dezelfde action adventure games met een open wereld gaat maken. Oh wacht..