Gamersnet.nl

Epic Games klaagt commerciële hacker aan

Een commerciële hacker uit Duitsland is door ontwikkelaar Epic Games op het gerechtelijke matje geroepen. Robin Kreibich, de bewuste onverlaat, bood een hack tegen betaling aan voor de game Paragon.

Na een maandelijkse vergoeding konden gamers de hack inzetten om cheats te activeren zoals een aimbot, triggerbot, en een 3D radar die toonde waar andere spelers zich bevonden. Verder kon de software zo ingesteld worden dat het zeer moeilijk te detecteren bleek wie van de gamers deze cheats had draaien. Sterker nog, Kreibig noemde deze ‘feature’ zelfs als verkoopargument in zijn advertentie. Epic Games kwam op het spoor door YouTube-video’s waarin gamers de bewuste hack gebruikten en vroeg YouTube om deze te verwijderen. Het was Kreibich die zich vervolgens bij YouTube meldde met het verzoek de video’s weer actief te maken. Dat laatste betekende zijn ondergang.

Epic Games klaagt Kreibich aan voor het schenden van de copyright-regels, competitievervalsing en het overtreden van de gebruikersvoorwaarden. Het is voor hem te hopen dat er nog inkomsten over zijn, want het is Epic Games dat nu op zoek is naar de ‘Best Deal’.