Hideo Kojima reageert op theorieën van fans over Death Stranding

Hideo Kojima die het podium op komt tijdens de PlayStation-persconferentie op de E3 zorgde natuurlijk voor luid gejuich en een dikke middelvinger naar Konami. Kojima kwam met zijn nieuwe game aanzetten die als Death Stranding door het leven gaat.

Veel wijzer worden we niet uit de beelden, buiten dat Norman Reedus van The Walking Dead de hoofdrol speelt, er iets aan de hand is met een baby, dode vissen en we vanaf een strand uitkijken over het water. Geestelijk vader van Metal Gear, Kojima, heeft niets gezegd over het genre van de aankomende titel, maar gamers pluizen de symbolische trailer volledig uit op hints, gokken op horror, stealth, actie, een game die op Metal Gear Solid gaat lijken en ga zo maar door.

I read that one! That one is off. [About the theory that the baby is a clone of Norman Reedus’ character.]
De beste man heeft op deze fan theorieën gereageerd. De theorie dat de baby een kloon zou zijn van Norman Reedus’ karakter wuift hij weg, dat is het niet. Over de wetenschappelijke vergelijkingen omtrent de tags in de nek van Reedus, waarbij gesuggereerd wordt over het bestaan van een zwart gat, reageert Kojima dat hij wilde dat mensen zulke hints zouden vinden.
[On the subject of the scientific equations itched on the tags around Reedus’s neck (which could indicate the existence of a black hole)]. What I will say is, I wanted people to find those…
Verder dacht hij dat fans zouden denken dat Reedus Kojima speelt en de baby Metal Gear Solid is, die symboliseert naar de voormalige relatie met uitgever Konami. Echter, die connectie is er niet, aldus Kojima. Een deel van de trailer is daarnaast gebaseerd op het nummer ‘I’ll Keep Coming’ van de IJslandse band Low Roar, waarmee gezegd wordt dat Norman Reedus en vaste design medewerker Kyle Cooper blijven terugkeren. Golven zijn een groot thema.
Part of the trailer is based on the song ‘I’ll Keep Coming’ [by Icelandic band Low Roar]. I will keep coming; Norman Reedus and [long-time design collaborator] Kyle Cooper will keep coming back; waves are a big theme. As for Konami? I thought people might link it but there’s no connection in there.
Tot slot herhaalde Kojima dat de teaser representatief is aan de uiteindelijke game, zodoende speelt Norman Reedus een rol in de getoonde setting. Death Stranding verschijnt exclusief voor de PlayStation 4, maar een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

  1.   
    NuckChorris's avatar

    Ben benieuwd naar deze game. De trailer was erg cryptisch to say the least.