Kojima moest van familie met pensioen

Begin deze week verscheen Kojima op Sony’s E3-podium voor de onthulling van Death Stranding, een nieuwe game met The Walking Dead-acteur Norman Reedus in de hoofdrol. Death Stranding is Kojima’s eerste game sinds hij Konami vorig jaar verliet en het wordt tevens het eerste project van zijn nieuwe studio Kojima Productions. Als het aan Kojima’s familie had gelegen, was Death Stranding er echter nooit geweest.

In een interview met GameSpot vertelde Kojima dat zijn familie hem aanraadde om met pensioen te gaan. De beste man houdt naar eigen zeggen echter te veel van games om nu al uit de industrie te stappen:

I’m also getting old and my family has been telling me to retire and do what I want. In the end, I want to make games, I want to make something fun. I like to share that with players. After all of that, I’m able to come back here, and being out there with everyone, I feel like I made the right choice.
Hideo Kojima is momenteel 52 jaar. De afgelopen 19 jaar van zijn leven heeft hij besteed aan de Metal Gear Solid-franchise, die nu zonder hem verdergaat.

  1.   
    fdennis's avatar

    Kojima is een ware legende, binnen de game industrie. Met een grote passie voor games. Ik zie hem niet snel stoppen. En als zijn familie echt om hem geeft. Dan respecteren ze zijn passie voor games.