Xbox Scorpio verbetert niets, tenzij je een 4K-televisie hebt

Binnen deze generatie consoles komen er nieuwe modellen, te weten de Xbox Scorpio en PlayStation 4 Neo. Ze worden klaargestoomd voor virtual reality, maar vooral de Xbox Scorpio voor een 4K-resolutie voor video. Echter, heb je geen 4K-televisie tegen die tijd, dan verbetert de Xbox Scorpio helemaal niets in prestaties.

What TV do you have?

A standard 1080p TV.

Then you should buy this box, because Scorpio is not going to do anything for you. Scorpio is designed as a 4K console, and if you don’t have a 4K TV, the benefit we’ve designed for, you’re not going to see. Clearly, you can buy Scorpio, and if and when you decide you want to buy a 4K television to take advantage of the increased performance, obviously the console will be ready for you.

Dit zegt Phil Spencer, hoofd van Xbox, in een interview. Hij vroeg aan de interviewer wat voor tv hij heeft, waarna hij antwoordde met ‘een standaard 1080p-televisie’. Dan gaat Scorpio niets nieuws voor jou doen, was het wederantwoord van Spencer, aangezien de nieuwe versie van de console echt als 4K-spelcomputer is ontworpen.
Scorpio is for the person who’s got a 4K television, who’s really focused on 4K gaming. It’s going to be a premium price over what we’re selling [the Xbox One S] for, and both of them will exist in the market at the same time. Scorpio is for your 4K gamer. And that’s what we designed it for.

For those sticking with a 1080p telly, the Xbox One S appears to be more of an aesthetic upgrade, as the slight power advantage is so minute that it will have ‘literally no impact’ on game performance.

Verder werd gepraat over de prijs van het apparaat. Zo wordt de Xbox Scorpio natuurlijk duurder dan de aankomende Xbox One S, die naast elkaar in de markt zullen bestaan. De Xbox One S is daarnaast meer een esthetische upgrade, waarbij de kleine upgrade in kracht niets zal uithalen voor games die zullen verschijnen.

  1.   
    King of Heroes's avatar

    Dus ook niet de framerate?

  2.   
    PaNNa's avatar

    Dus met andere woorden: een waardeloze investering tenzij je het voor de 4k wil doen..?

  3.   
    Mjolnir's avatar

    Dus er komt 1 dingetje bij om eindelijk nut te hebben van een 4k TV. Hier maak ik geen vrienden mee, maar als je een 4k tv gekocht hebt voor de tv, ben je echt toch een beetje dom. Nu heeft gaming ook mijn voorkeur, maar dan houd ik het wel bij 4k pc

  4.   
    Sa.'s avatar

    Ik ben benieuwd of de UI ook sneller is met de scorpio. Op dit moment is het Xbox One menu namelijk tergend traag, ik zou de scorpio zeker willen aanschaffen als daardoor het UI sneller werkt.

  5.   
    DatIsKevin's avatar

    Hmm we zullen zien hoeveel meer hij zal kosten. Niet heel veel mensen hebben een 4K monitor/tv, en zullen er dan niet veel aan hebben

  6.   
    Neolite's avatar

    Dit is natuurlijk ook gewoon een console die alleen is voor de mensen die echt het beste van het beste willen hebben. Ik snap niet goed waarom mensen denken dat ze als casual gamer interesse zouden moeten tonen in een product wat duidelijk niet voor ze bedoeld is. Mensen die de “Scorpio” gaan kopen hebben vaak al een 4K tv of kopen er eentje.

  7.   
    Bram_M99's avatar

    Volgens mij hebben enorm weinig mensen een 4K televisie in thuis, inclusief ikzelf. Misschien als de PS4 Neo een tijdje uit is dat ik mijn tv zal upgraden.

  8.   
    Snivu's avatar

    Met zulke hardware moet je toch wel verschil zien in framerate en laad tijden ect?