Nog meer beelden The Legend of Zelda: Breath of the Wild toont verticale gameplay

In alweer de derde gameplay-sessie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild krijgen we een kijkje in de verticale gameplay die de game te bieden heeft. Het is namelijk mogelijk tempels te beklimmen via ladders, en over daken te lopen. Ook is het mogelijk verticale muren te beklimmen.

In Hyrule zijn verschillende kampen met vijanden te vinden. Deze kun je op verschillende manieren benaderen. Klim je via een muur omhoog? Dan kan het zomaar zijn dat je midden in een kamp terecht komt. Dankzij de glooiende heuvels van Hyrule is het mogelijk bommen naar beneden een kamp in te laten rollen, en zo de vijanden in één klap weg te blazen. Deze bommen komen in twee soorten: rond en vierkant. De ronde zijn om te gooien en rollen, de vierkante kun je neerleggen.

Ook voor het mijnen zijn verschillende opties. Je kan namelijk ellenlang op een steen inhakken, of je legt er een vierkante bom naast. Door dit soort verschillende mogelijkheden wil Nintendo voor alle spelers wat bieden.

Door in hoog gras te lopen zien vijanden je niet, en heb je een kans om een verrassingsaanval in te zetten of je snel uit de voeten te maken. Raak je gewond? Geen paniek! Door voedsel wordt je levensbalk weer gevuld. Hoeveel leven je erbij krijgt, hangt af van het voedsel dat je eet.

Ook de dag- en nachtcyclus kan je helpen in gevechten. Wil je eten stelen uit een vijandig kamp, maar wil je niet vechten, dan kan je het beste ’s nachts gaan als de vijanden slapen. In Hyrule staan een aantal hoge, stenen pilaren waar je op kan klimmen. Deze kan je gebruiken om vijandige kampen te verkennen en vijanden te taggen. Door e vijanden te taggen krijg je het level en de levensbalk van je tegenstanders te zien.

Het weer speelt ook een rol in The Legend of Zelda: Breath of Life. Het is namelijk belangrijk dat Link zich kleed op de omgeving waar hij zich bevindt. Draagt Link te lang dunne kleren in een koud gebied, dan raak je geleidelijk je gezondheid kwijt. In besneeuwde gebieden is het ook mogelijk te snowboarden op je schild, als doet dat wel schade aan je schild.

In Hyrule is ontzettend veel te verzamelen, al moet je wel opletten dat je niet te veel meeneemt: je rugzak heeft namelijk maar een bepaalde capaciteit.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt voor de Wii U en Nintendo NX

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren