Grote update aangekondigd voor Xbox Live

Mike Ybarra, hoofd van de platform engineering-afdeling van Xbox, heeft op de E3-persconferentie van Microsoft een gloednieuwe updates voor Xbox Live aangekondigd. Deze update moet behoorlijk wat functies toevoegen.

Zo werkt Microsoft aan een beter en betrouwbaarder netwerk. Daarnaast kun je na de update achtergrondmuziek instellen. Ook krijg je vrije taalkeuze in Xbox Live, dus de taal van de tekst in Xbox Live zal worden losgekoppeld worden van de plaats waar je je bevindt. Ten slotte wordt Cortana aan Xbox Live toegevoegd. Deze virtuele personal assistent kennen we al uit Windows 10, en binnenkort zullen ook bezitters van een Xbox Cortana kunnen raadplegen.

Maar deze functies hebben eigenlijk niets te maken met games. Ook op dat gebied brengt Microsoft echter de nodige vernieuwingen aan. Met de update worden bijvoorbeeld Clubs toegevoegd. Daarmee kun je communities starten, gewijd aan jouw favoriete games en genres.

De laatste nieuwe functie die Mike Ybarra aankondigde, is Arena. Dit is een nieuw toernooiplatform, waar gamers hun vaardigheden tegen elkaar kunnen uittesten. Deze toernooien worden gehouden door ontwikkelaars, dus niet zomaar elke game zal Arena-toernooien ondersteunen.

Dat laatste feit gaf Ybarra ten slotte de mogelijkheid om aan te kondigen dat EA Sports dit najaar FIFA beschikbaar zal stellen voor Xbox Arena. Of het alleen gaat om het nieuwe FIFA 17, of ook om andere FIFA-games, is niet bekend.

Wanneer deze update precies verschijnt, is niet bekendgemaakt, maar Ybarra geeft aan dat Xbox-gamers moeten wachten tot het najaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren