Microsoft onthult Xbox One S; is kleiner en heeft betere controller

Microsoft startte zijn E3-persconferentie knallend met de onthulling van de Xbox One S. Deze console is 40 procent kleiner dan de originele Xbox One, wordt geleverd met een nieuwe controller en gaat voor 299 euro over de toonbank.

Microsoft komt met meerdere edities van de Xbox One S, waarbij de duurste een harde schijf van 2 terabyte bevat. Hoewel de console kleiner is dan zijn voorganger, is Microsoft erin geslaagd het stroomblok in de console te verwerken.

De Xbox One S ondersteunt HDR gaming en kan video’s (zowel digitaal als op blu-ray) afspelen in 4K-kwaliteit. Bovendien bevat de console een geïntegreerde infraroodontvanger.

De vernieuwde controller wordt gekenmerkt door de verbeterde handvatten, die volgens Microsoft een betere grip geven. Bovendien heeft de controller een groter bereik, wat zeer fijn is voor mensen met een grote huiskamer.

De Xbox One S staat gepland voor een release in augustus.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Klinkt eerlijk gezegd heel erg goed, ben benieuwd naar de PlayStation 4K.

  2.   
    Gabbersouth's avatar

    dit is alleen 4k kijken niet gamen

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ziet er leuk uit 🙂

  4.   
    mattioza's avatar

    Amai hoeveel controllers gaat xbox nog op de markt brengen? 😮

  5.   
    Sa.'s avatar

    mattioza schreef, "Amai hoeveel controllers gaat xbox nog op de markt brengen? :o"

    Dit is waarschijnlijk geen ‘Nieuwe’ controller, maar eerder een update voor de basic controller. Je moet het eigenlijk zo zien, je hebt de standaard controller en de Elite controller. De Elite is een duurdere maar betere controller met meer functionaliteit. Deze controller wordt waarschijnlijk ook los verkrijgbaar voor dezelfde prijs als een normale controller. Hetzelfde gold voor de ‘nieuwe’ controller die een 3.5mm jack had, die zit nu standaard bij elke controller. 😉 🙂