Fe eerste game van het EA Originals-programma

Toen Patrick Söderlund het EA-podium betrad en vervolgens sprak over Unravel, was de gedachte dat Unravel 2 onthuld zou worden. Niets bleek minder waar, want het ging Söderlund om het aankondigen van een heel andere game. Een game die het zoals Unravel verdient om een groter publiek te bereiken.

EA wil meer inzetten op het steunen van kleine studio’s en zal dat doen via het EA Originals-programma. Dit programma is opgezet om ontwikkelaars te helpen bij hun ontwikkelproces en dat moet gebeuren door het delen van kennis en bovenal financiële bijdragen. Het is uiteindelijk de bedoeling om het geld dat de games op gaan brengen volledig terug te leiden naar de ontwikkelende studio. De eerste game die uit het programma voortkomt, is Fe, een titel van Zoink games.

Fe speelt zich af in een magisch bos, waarin je op ontdekkingsreis gaat met een soort vosje. Alles in het magische bos heeft een eigen lied en de flora en fauna communiceert met elkaar door prachtige klanken. Er is echter gevaar, want ‘The Silent Ones’ zijn uit op de vernietiging. Deze wezens zijn volledig stil en willen die stilte naar het bos brengen. Het is dus zaak om ze te stoppen voor het te laat is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren