Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Wordt dit het jaar van virtual reality op de E3? | Hot Koffie Show

Volgende week bakken Tom en Peter alweer bruin in het zonnetje van Los Angeles, uiteraard terwijl ze volop (video)verslag doen van de E3, ’s werelds belangrijkste game-beurs. Hoog tijd om wat meer speculatie los te laten over dat evenement dus…

Net als vorige week bespreken we wederom een E3-stelling in de Hot Koffie Show, ditmaal over de aanwezigheid van virtual reality op de beurs. Wordt dit dan toch het jaar dat uitgevers groot inzetten op de ‘toekomst van gaming’ of komen we van een koude virtuele kermis thuis?

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Nee. Leuke stelling, ik zie jullie weer bij de volgende HKS. o/

  2.   
    mattioza's avatar

    Nou Ubisoft komt ook met de game ‘Eagle Flight’ naar de E3. Het is me nog niet helemaal duidelijk wat juist het doel van de game is, maar ziet er best vet uit.

    Denk dat ze op E3 wel gaan inzetten op VR, in de zin van ‘het gaat er concreet komen’. Maar niet dat alle aangekondigde topgames ineens VR-ondersteuning gaan hebben, dat mogen we ook niet verwachten (dat ze het maar rustig opbouwen).

    Geen idee wanneer de volgende Hot Koffie Show is maar ik drop nog eens een E3-stelling:
    Stelling: Er worden/werden te veel aankondigingen gedaan in de week voor de E3, dit gaat ten koste van de spanning voor het evenement zelf.

  3.   
    Downzilla's avatar

    Gewoon Age of Empires 2 VR uitbrengen dan zit je gebakken.

  4.   
    Downzilla's avatar

    Trouwens als ik jullie een mes meegeef kunnen jullie dan iemand op de e3 bedreigen om een nieuwe age of empires te maken? Als jullie dat voor me willen doen laat ik een positieve review op Yelp achter.

  5.   
    Musicman88's avatar

    VR voor de consoles?

    https://www.youtube.com/watch?v=Xm8-bw3nLMA

    Koop gewoon een pc 😉 #pcmasterrace #consoletopcwars

  6.   
    gamerfriend01's avatar

    Nieuwe stelling: er komt meestal maar weinig concrete informatie voort uit de E3. Veel games worden effe getoond om dan pas twee jaar of zelfs drie jaar later uit te komen #the division, the last guardian…

  7.   
    CHILLOZZ's avatar

    VR is in eerste instantie voor de elites.

    gezien de prijzen en de spullen die je nodig hebt.
    en dan nog eens alle bugs daar gelaten… Ik hoef nog echt geen VR. laat ze dat maar eens eerst goed door ontwikkelen…

    Als ik VR zou nemen zou mn voorkeur gaan naar de HTC VIVE. Dat ziet er wel enorm gaaf uit.
    Maar ik zag gisteren beelden van weer een ander nieuw iets. wat nog cooler is.
    Zo kon je dan bijv. minecraft op je werkelijke bureau/salontafel afspelen dat zag er nog veel leuker uit.
    Dus dan haal je het game in je leefomgeving. Je ziet je kamer en dus al je spullen ook gewoon en daarin speelt dan ook de game zich af. super vet. Volgens mij was dat iets nieuws van microsoft. Maar dat weet ik zo niet meer zeker.

  8.   
    Gabbersouth's avatar

    niets voor mij

  9.   
    Tom's avatar

    CHILLOZZ schreef, "Maar ik zag gisteren beelden van weer een ander nieuw iets. wat nog cooler is.
    Zo kon je dan bijv. minecraft op je werkelijke bureau/salontafel afspelen dat zag er nog veel leuker uit.
    Dus dan haal je het game in je leefomgeving. Je ziet je kamer en dus al je spullen ook gewoon en daarin speelt dan ook de game zich af. super vet. Volgens mij was dat iets nieuws van microsoft. Maar dat weet ik zo niet meer zeker."

    Dat is de HoloLens van Microsoft, die is al een tijdje in ontwikkeling. Vorig jaar hebben ze die Minecraft-demo nog op de E3 persconferentie laten zien. In wezen is het een soort augmented reality aan de speed, wat vooral voor 3D-ontwikkelaars en designers enorm handig zou kunnen zijn. Of binnenhuisarchitecten die zonder meubels al een inrichting realiseren, nog zo’n bedrijfsmatige toepassing.

    In hoeverre dat echt iets gaat worden voor de gamer, valt nog een beetje over te twijfelen, maar de technologie is in ieder geval erg sexy.

  10.   
    MikeGevers's avatar

    AMD heeft laatst een grafische kaart aangekondigd die “goeie VR” (oftewel: Rift en Vive) aan moet kunnen en $200 gaat kosten. En aangezien AMD ook de PC Gaming Show sponsort, zie ik in ieder geval die persconferentie wel richting VR gaan.

    Verder denk ik dat de grote franchises (Watch_Dogs e.d.) het te veel op safe spelen om VR een serieuze mogelijkheid te maken. Waarschijnlijk zijn ontwikkelaars en/of uitgevers dan bang voor kritieken als: “Dit voelt helemaal niet meer als Watch_Dogs”. Ik denk dus dat VR het vooral van nieuwe titels moet hebben. 🙂

  11.   
    Thomsnov's avatar

    Wat deed Peter nou aan het begin? Was dat aan z’n zweet ruiken ofzo

  12.   
    Sixty's avatar

    Ik ben heel erg benieuwd waar Naughty Dog nu aan werkt, ik had laatst een interview gezien met IGN waar ze met 3 developers over VR aan het praten was. Hun kijk op de toekomst was wel interessant en hoe ze praten over het feit dat ze best veel met elkaar delen om bepaalde problemen die ze tegenkomen op te lossen.

    Hier is die video, duurt bijna 40 min, maar ik vond hem wel interessant:

    https://www.youtube.com/watch?v=galHO1AVnxw

    Om in te haken op jullie opmerking over die indie game line up van Sony,
    Nieuwe Stelling: Waarom zou een indie game geen AAA game kunnen zijn, moet dat een echt een game zijn waar miljoenen ingestoken word?

  13.   
    Crazysamuel's avatar

    Iedereen gaat over naar VR immers de consoles krijgen een speciale VR toevoeging.

    Ik zelf vindt VR totaal niks voor de games die ik speel al zou de gadget liefhebber zijn hart gestolen worden om het apparaat te hebben.

    Geef mij maar een monitor en console/pc.

    Ik wacht wel op de console die je buiten kan plaatsen en dat je omgeving veranderd in de game die je wilt spelen.

  14.   
    PSPfreaky's avatar

    VR dit, VR dat, maar ik denk niet dat we veel gaan zien op de E3. Ze moeten snel wel een keer beginnen met games voor VR te gaan maken (dus ook te spelen zonder VR), want anders krijg je weer het gezeik dat er te weinig content is en dat weinig mensen een VR bril gaan kopen.

  15.   
    Dr_Oetlul's avatar

    Ik hoop t wel. Maar ik weet nog geen enkele grote game (behalve PROJECT CARS) die VR gebruikt