GOG.com introduceert GOG Connect; maak je Steam-games DRM-vrij

Ben je een fervent Steam-gebruiker maar prefereer je je games liever DRM-vrij? Dan zal GOG Connect mogelijk je nieuwe beste vriend worden. Van de vriendelijke vrienden van GOG.com verschijnt nu namelijk een nieuwe onderneming, die het toestaat sommige Steam-games kosteloos over te hevelen naar je GOG-bibliotheek. Geen extra kosten, maar je game wel volledig ongestoord offline speelbaar gemaakt.

De service wordt aangeboden door GOG in samenwerking met Steam, maar moet daarbij ook ondersteund worden door de uitgevende partijen in kwestie. Games zijn dus niet continu over te hevelen, maar in bepaalde periodes als de uitgever het zint. Nu zijn bijvoorbeeld Braid, The Witness en Saints Row 2 van Steam naar GOG te kopiëren, maar over drie dagen verloopt die kans ook weer. Aan de hand van het aanbod van uitgevers zelf wordt bepaald wanneer welke games DRM-vrij gemaakt kunnen worden via GOG Connect.

Meer weten over hoe de games over te hevelen zijn en welke games wanneer worden aangeboden? Houd de pagina van GOG Connect in de gaten voor alle vragen, antwoorden en aanboden.

  1.   
    MikeGevers's avatar

    Hahaha, op die site staat: “You can connect only one Steam account with your GOG.com library. This process is permanent – choose wisely!” Zijn er daadwerkelijk mensen met meer dan één (serieus) Steam-account? 😛

  2.   
    Tom's avatar

    Ik hoor wel eens dat mensen hun Steam-account delen of zelfs verhuren aan andere gamers. Kan me goed voorstellen dat mensen die met regelmaat zo’n accountje huren of delen, wel twee keer na moeten denken voordat ze die permanente binding aangaan.

  3.   
    Broodbeleg's avatar

    Natuurlijk ook een waarschuwing dat je niet met een van je smurf accounts moet gaan linken.

  4.   
    Thijs.'s avatar

    saints row 2… wat een vrijheid geweldig die nieuwe titles drm vrij

  5.   
    AtomicDogg's avatar

    Leuk hoor, maar het liefst wil je gewoon dat het op Steam DRM vrij is.

  6.   
    serto123's avatar

    betekent dit dat we via die site die games die op de site staat gratis kunnen spelen?

  7.   
    Kaiszer's avatar

    Nouja, je wordt natuurlijk wel geacht de eigenaar van de game te zijn… Maar je kunt dan wel een drm vrije game downloaden

  8.   
    Dr_Oetlul's avatar

    Das best handig