Gamersnet.nl

Blizzard treedt hard op tegen cheaters in Overwatch

Wie van plan is om te cheaten in Overwatch is gewaarschuwd. Ontwikkelaar Blizzard is niet mild voor valsspelers, zo laat men weten. Cheaters die het zo bont maken dat ze een perma-ban verdienen, hoeven ook niet op enige coulance te rekenen. Een perma-ban is ook echt permanent:

De mensen van PC Gamer hebben op fora wat gesprekken opgedoken van gamers die zijn betrapt op cheaten in Overwatch. Al snel werd duidelijk dat Blizzard geen halve maatregelen neemt en cheaters prima weet te vinden:

Got banned one day after the official release. Bought the game again… didn’t hack on it at all, just wanted to enjoy the game a bit. Two days later — banned again.

Bought the game… again. But before doing that, I deleted Overwatch and launcher completely. Enjoyed it again without cheating only for a day.

Zelfs door de game te spelen achter een VPN, met een nieuwe harde schijf-ID, ander MAC-adres en aangepaste BiosDate werd de cheater door Blizzard opgespoord en wederom verbannen.

Allicht dat hackers proberen om de flinke maatregelen te omzeilen, maar het moge duidelijk zijn dat Blizzard er alles aan doet om fair play te stimuleren.