Steam Controller sinds november al 500.000 keer verkocht

Veel mensen waren sceptisch over de Steam Controller: had de pc-markt nog wel een nieuwe controller nodig? Maar blijkbaar luidt het antwoord op die vraag een volmondig ‘ja’: het apparaat is sinds de release in november al 500.000 keer verkocht. Sinds de release in november zijn er echter wél de nodige verbeteringen doorgevoerd.

Zo is de controller nu meer te customisen en heeft het apparaat tegenwoordig een trilfunctie die van andere controllers is overgenomen. Ook heeft Valve sinds de release action sets ontwikkeld, waardoor er nu meerdere knopprofielen worden ondersteund in één en dezelfde game. Die worden op basis van de situatie in de game geactiveerd.

De Steam Controller heeft zich inmiddels dus wel bewezen op de markt: ruim een half miljoen gamers hebben het apparaat al in huis. Heb jij al een Steam Controller? Zo ja: wat zijn jouw ervaringen met het apparaat? En zo nee: waarom niet? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Mjolnir's avatar

  Ik heb er geen omdat dat het de dertiende in een dozijn is (eerder de 20e maar goed). Als ik een controller wil aansluiten dan hang ik mijn oude Xbox controller er wel aan.

 2.   
  Graezoth's avatar

  Ik heb hwt niet, maar zit er wrl aan te deenken een te halen omdat ik ook van plan ben de steam link te halen.

 3.   
  madda's avatar

  Heb er geen, als ik op de PC wil gamen met een controller pak ik mijn X1 controller wel gewoon. Vind de X1 controller het meest fijn spelen dus waarom een andere controller erbij kopen… 🙂

 4.   
  Tom's avatar

  De controller functioneert, maar voor mij is hij gewoon niet weggelegd. Ik prefereer de betrouwbaarheid van analoge sticks boven de tweakbare en twitchy tepelhoven die de Steam Controller zo speciaal maken. Leuk bedacht en alles, misschien een vervanging voor de muis als je dan toch een RTS op de bank wilt spelen. Maar het is absoluut niet de revolutie die Valve voor ogen had.

  Lijkt mij overigens nog steeds dat de meeste gamers liever een Xbox-controllertje aan hun pc hangen dan instappen op Valve’s hele hervormde idee van pc-gamen in de woonkamer.

 5.   
  Myzzle's avatar

  Ik heb de controller en de Steam link echter alles pas 1x gebruikt. De controller is in zekere zin wel fijn maar zal er een hoop uurtjes in moeten stoppen om er aan gewend te raken. Wie weet op donkere dagen dat ik alles eens aansluit en ga gebruiken

 6.   
  Invictus's avatar

  Ik snap het nut er niet van. PC gamers spelen überhaupt al liever met een toetsenbord en een muis. En als ze een controller willen gebruiken, ik ken meer echte PC gamers met een X1 dan met een PS4. Dan sluit je toch lekker je X1 controller aan?

 7.   
  PaNNa's avatar

  Geef mij maar toetsenbord + muis en als het echt niet anders kan neem ik de Xbox controller wel.