Kans op vijandige overname Ubisoft door Vivendi wordt steeds groter

Het Franse mediaconglomeraat Vivendi zal wellicht niet direct een belletje doen rinkelen, al is dit bedrijf eigenaar van onder andere Canal+ en de Universal Music Group en had het tot 2013 een controlerend belang in Activision-Blizzard. In 2013 betaalde Activision Blizzard echter circa 6 miljard dollar om van dit controlerend belang verlost te zijn. Het bedrijf heeft nu echter weer zijn ogen gericht op de gameindustrie en heeft de wens om de eveneens Franse uitgevers Ubisoft en Gameloft op te kopen.

De bazen van zowel Ubisoft als Gameloft, de broers Yves en Michel Guillemot, zien dit echter niet zo zitten en blijven liever zelfstandig, desalniettemin zet Vivendi zijn plannen voor deze vijandige overname door. Vivendi heeft nu echter de aandeelhouders van Gameloft overtuigd om de vijandige overname te accepteren en als deze overname wordt goedgekeurd door de Franse autoriteiten, beschikt Vivendi ook over de macht om Michel Guillemot, de baas van Gameloft, uit zijn functie te ontheffen.

Volgens analisten is deze overname van Gameloft door Vivendi echter slechts een voorbode voor een grootser plan. Het Franse mediabedrijf zou namelijk van plan zijn om op eenzelfde manier een vijandige overname op Ubisoft te bewerkstelligen. Inmiddels is het management van Ubisoft druk bezig om met behulp van potentiële investeerders de controle over hun bedrijf in handen te houden. De intentie van Yves Guillemot is in ieder geval duidelijk:

Our intention is and has always been to remain independent, a value which, for 30 years, has allowed us to innovate, take risks, create beloved franchises for players around the world, and which has helped the company grow into the leader it is today.

We’re going to fight to preserve our independence. We should not let this situation–nor any future actions by Vivendi or others–distract us from our goals. Our best defense is to stay focused on what we have always done best–deliver the most original and memorable gaming experiences.

 1.   
  FireBallz's avatar

  Dit ruikt naar jaloezie. Ze proberen wel telkens de grote ontwikkelaars te pakken.

 2.   
  firehopper211's avatar

  Wat Vivendi doet klinkt behoorlijk duivels en onnodig. Ubisoft blijft een geweldig bedrijf en doen het wat mij betreft nog prima

 3.   
  Neolite's avatar

  Wat Vivendi doet is volgens mij gewoon vrij logisch? Ze nemen een entertainment bedrijf over dat winst draait. Op die manier vergroten ze zowel hun eigen omzet als winst. Combineer dat met de mogelijkheid om nog meer geld te investeren in grote budget titels en voor Vivendi en haar investeerders is dit een prima deal.