Minecraft inmiddels meer dan 100 miljoen maal verkocht

Hoewel het alweer zeven jaar geleden is dat Minecraft officieel verscheen, is de game van Markus ‘Notch’ Persson nog altijd een immens verkoopsucces. Toen Minecraft-ontwikkelaar Mojang in 2014 door Microsoft werd overgenomen, was de game al circa vijftig miljoen maal over de toonbank gegaan, maar inmiddels is wel gebleken dat de rek er toen nog lang niet uit was. Ook na de overname van Microsoft is Minecraft een fenomeen gebleven en de game heeft nu de mijlpaal van 100 miljoen verkochte exemplaren behaald.


Op het moment van publiceren is Minecraft exact 106.859.741 keer verkocht, maar daar zijn ondertussen ongetwijfeld alweer heel wat exemplaren aan toegevoegd. In 2016 weet Microsoft namelijk nog altijd dagelijks gemiddeld 53.000 exemplaren van Minecraft te verkopen, waarbij het gaat om de pc-, console- en pocketversie.

 1.   
  swklijn1's avatar

  Gefeliciteerd! … Denk ik?

 2.   
  zowilco's avatar

  culti heb ook al minecraft sinds 2012 voor mij me eerste echte game en nu ben ik echte gamer (denk ik maar) daar voor had ik wel Pokémon en zo voor de nintendo en soms kloten in gta vice city op ps 2 van me broer maar ben nu echt en pc/ps 4 gamer

 3.   
  DoeMaarWat's avatar

  53k per dag ja 😉

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  DoeMaarWat schreef, "53k per dag ja ;)"

  Uiteraard! Heb dat even verduidelijkt. 🙂

 5.   
  Speedredz's avatar

  wow