Gaat Xbox een eigen VR-headset tonen op de E3?

De geruchten zijn behoorlijk hardnekkig: ook Microsoft gaat iets met virtual reality doen op de Xbox One. Microsoft zelf houdt zijn lippen stijf op elkaar, maar andere bedrijven zijn wat minder stil. Zo is er bijvoorbeeld de organisatie van de E3. Op de website van die beurs staan namelijk enkele bedrijven geregistreerd in de categorie ‘Xbox One virtual reality games’.

Daarnaast rapporteert Ars Technica dat een ‘bekende Europese ontwikkelaar’ in 2017 een nieuwe virtual reality-game uitbrengt op Xbox One. Het zou gaan om een nieuwe game in een gevestigde franchise.

Het blijft gissen naar wat de plannen van Microsoft precies zijn, maar het lijkt een zekerheid dát het bedrijf zich met VR bezighoudt. Het zou kunnen dat het bedrijf met een eigen VR-headset komt, maar het kan ook zijn dat er compatibiliteit wordt gecreëerd met bijvoorbeeld de Oculus Rift. Palmer Luckey, de oprichter van Oculus VR, zegt echter dat de huidige generatie consoles niet krachtig genoeg is voor een optimale Rift-ervaring.

Maar volgens andere geruchten is er een ‘Xbox Scorpio‘ in ontwikkeling. Die moet onder andere ondersteuning voor de Oculus Rift krijgen. En Microsoft heeft al een deal gesloten met Oculus VR: bij iedere Rift-headset wordt ook een Xbox-controller geleverd. Het zou dus heel goed kunnen dat die samenwerking verder wordt uitgediept in de vorm van Xbox VR.

Wel zou dat natuurlijk tot gevolg hebben dat Xbox-gamers te maken krijgen met het stevige prijskaartje van de Oculus Rift. Maar voor definitieve antwoorden zullen we toch écht moeten wachten op de E3.

Wat hoop jij te zien: een eigen VR-headset van Xbox, of een samenwerking met bijvoorbeeld Oculus VR? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    En ik maar denken dat Microsoft de Holo Lens speciaal had ontwikkeld om tegen Sony’s VR aan te gaan. 😮

  2.   
    bjorntukkertje's avatar

    Another one…

  3.   
    Invictus's avatar

    Ben benieuwd

  4.   
    gamerfriend01's avatar

    En bye Playstation VR wordt weer een flop !!

  5.   
    King of Heroes's avatar

    ”gamerfriend01″ schreef, "En bye Playstation VR wordt weer een flop !!"

    Ik zie niet hoe dit zou zorgen voor een flop? 😕