Dead Island 2 verdwenen van Steam

De ontwikkeling van zombiegame Dead Island 2 verloopt nogal stroef: eerst werd Techland als ontwikkelaar vervangen door Yager. Ook dat bedrijf werd echter weer van de game afgehaald en het ging snel daarna zelfs failliet. Uitgever Deep Silver stelde toen het Britse Sumo Digital aan als derde ontwikkelaar.

Nu breekt de volgende fase aan voor de game, maar het is onbekend of dat een positieve of negatieve fase is. Dead Island 2 is namelijk niet meer vindbaar op Steam. En de voormalige pagina van de game op SteamDB verwijst nu naar het spel als “Unknown App 268150”. Dit is natuurlijk voer voor de geruchtenmolens op het internet.

Er twee theorieën over de plotselinge verdwijning van Dead Island 2. De eerste is uiteraard dat de game definitief geannuleerd is. Maar wat ook zou kunnen, is dat Deep Silver van plan is om de game opnieuw te onthullen. Die laatste lijkt op het eerste gezicht een beetje optimistisch, maar er zit wel degelijk wat in: de Steam-pagina die Dead Island 2 voorheen had, was gebaseerd op de visie die Yager voor ogen had. En de breuk tussen Deep Silver en Yager was juist een resultaat van “conflicterende visies” op Dead Island 2.

Het zou dus zomaar kunnen dat de uiteindelijke game behoorlijk zal verschillen van wat we er tot nu toe van hebben gezien. En dan kun Deep Silver natuurlijk geen verouderde informatie op de Steam-pagina gebruiken.

De grote vraag is natuurlijk: krijgen we de nieuwe versie van Dead Island 2 te zien op de komende E3? Houd GamersNET in de gaten voor meer informatie!

  1.   
    Jethy's avatar

    Ben benieuwd! Zit al een tijdje te wachten op deze game.

  2.   
    nielsiebro's avatar

    als het wirdt gecancelt dan ga ik huilen

  3.   
    Pim Huberts's avatar

    Ik denk n nieuwe versie want net voor E3 is wel toevallig had t dan eerder gedaan denk ik dan.

  4.   
    Neolite's avatar

    Het is nou niet bepaald zo dat ik met klamme handjes zit te wachten totdat het eindelijk zover is. Het was een leuke game en ik denk dat het vooral niet groter gemaakt moet worden dan wat het is.

  5.   
    Zultkop's avatar

    Kik denk da zij zich gaan richten op consoles omdat daarvoor meer markt is. Op pc wordt illegaal games gespeeld, maar ps4 is ne GROOT SUCCES. Top deze ontwikkelaar! 🙂

  6.   
    Kaiszer's avatar

    zou het heel jammer vinden wanneer deze geannuleerd zou zijn…

  7.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Stop met dat console propaganda plz.

  8.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Verwacht er niet zo veel van.

  9.   
    kmjansen's avatar

    is al bevestigd dat hij nog steeds in ontwikkeling is

  10.   
    FireBallz's avatar

    Ik heb zin hierin. Een Dead Island 2 leek mij voor dit jaar een mooie overstap van de geremasterde versie naar deel 2. Dead Island I was leuk, maar heb hem nooit helemaal gegrind, daarom ga ik denk ik ook nog voor de Remastering van 1 + Riptide.