Nieuwe Xbox-consoles op komst; Xbox One Scorpio in ontwikkeling?

Kotaku staat altijd garant voor mooie geruchten voor de E3-periode. Volgens ingewijden van de website is Xbox momenteel bezig met twee nieuwe Xbox-consoles. Allereerst zal een kleinere Xbox One-variant aan het eind van dit jaar verschijnen, met een grotere harde schijf.

Saillanter is echter het gerucht van de Xbox One Scorpio, die een snellere GPU krijgt, 4K- en Oculus Rift-support. Deze moet in 2017 verschijnen. Ook moet Scorpio backwards compatible zijn en upgradable zijn, zodat het platform veel langer mee kan. Op die manier moeten Xbox en pc dichter bij elkaar komen.

Het blijft nog even bij geruchten, maar Kotaku is wel een van de betrouwbaardere geruchtenmachines.

 1.   
  Sa.'s avatar

  Ben benieuwd, misschien is dit dan toch de toekomst van console.

 2.   
  stan_the_manNL's avatar

  Ben benieuwd, ik hoop dat de xbox one nog een paar jaar goed ondersteund wordt en dat ze games blijven optimaliseren voor de huidige xbox. Maargoed ik begrijp ook wel dat ze mensen zoveel mogelijk willen stimuleren om toch die nieuwe console te kopen en dat de focus toch vooral op die versie komt te liggen

 3.   
  Neros's avatar

  Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden… Op dit moment kun je gewoon kiezen: PC of Console. Beide hebben voor- en nadelen. Het dichter bijelkaar laten komen van beiden zou ik persoonlijk niet willen.

  Ik ben altijd PC & Console gamer geweest, maar sinds ik wat ouder ben geworden ๐Ÿ™‚ , gebruik ik vooral de Console i.v.m. gemak: snel een game starten, geen jaarlijkse investeringen, geen drivers, het werkt gewoon.

  Ik sta niet te springen om ieder jaar te moeten investeren in een upgrade, dan had ik bewust de keuze gemaakt om PC gamer te blijven.

 4.   
  madda's avatar

  Ben ook wel benieuwd, Vooral dat compatible met de Occulus Rift lijkt me erg intressant ๐Ÿ™‚

 5.   
  PaNNa's avatar

  Upgradable? Kan ik het net zo goed bij mijn pc houden..

 6.   
  mmx's avatar

  Ik vind dat je dan beter een goede pc kan gaan kopen de console’s vond ik altijd leuk maar het worden dan meer pc’s en daar zit ik niet om te springen om weer een xbox nummer zoveel te kopen .Ik hou dan mij geld in mij zak

 7.   
  Jerry97's avatar

  Het enigste waar ik benieuwd naar ben is waar ze hemelsnaam de naam scorpio vandaan hebben.

 8.   
  Ben-The-Man's avatar

  Waarschijnlijk woord het net niks het is en blijft Xbox

 9.   
  NLkevvNL's avatar

  Neros schreef, "Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden… Op dit moment kun je gewoon kiezen: PC of Console. Beide hebben voor- en nadelen. Het dichter bijelkaar laten komen van beiden zou ik persoonlijk niet willen.
  Ik ben altijd PC & Console gamer geweest, maar sinds ik wat ouder ben geworden ๐Ÿ™‚ , gebruik ik vooral de Console i.v.m. gemak: snel een game starten, geen jaarlijkse investeringen, geen drivers, het werkt gewoon.
  Ik sta niet te springen om ieder jaar te moeten investeren in een upgrade, dan had ik bewust de keuze gemaakt om PC gamer te blijven. "

  Precies. dat is ook mijn reden dat ik een xbox one hebt gekocht, om kosten te besparen, nu lees ik dit, dat er misschien een nieuwe komt die sneller moet zijn, ik ga daar geen cent voor uitgeven, ik vermaak me nog prima met mijn hudige one,