Twitch rolt Clips-functie uit; memorabele live-momenten nu sneller te delen

Twitch heeft er weer een nieuwe functie bij: het maken van zogenaamde Clips. Mocht er tijdens een livestream iets gaafs gebeuren wat je snel wilt delen, dan kun je in een mum van tijd een deelbaar fragment van de stream maken. De Clips staan nu standaard ingesteld op 30 seconden.

De link die je via het Clips-menuutje krijgt, kan gedeeld worden via social media of waar dan ook, echter wel voor een beperkte tijd. Zodra het keuzemenu is gesloten, verdwijnt het stream-fragment ook weer. Maar, geen zorgen: elke Twitch-gebruiker mag ze onbeperkt aanmaken en delen.


Kijkers die binnenkomen op de stream via jouw Clip, krijgen wel een vermelding van wie de persoon is die het mooie fragmentje heeft gedeeld, waarna ze meteen mee kunnen kijken. Is de livestream tegen die tijd alweer afgelopen, dan gaat de Clip verder als de gearchiveerde livestream, precies waar de Clip de uitzending achterliet.

Zoek je nog leuke livestreams om de Twitch Clips mee uit te proberen? Vergeet dan vooral niet GamersNET op Twitch te volgen. Met zeker vier streams in de week én onze gaming podcast komt er ongetwijfeld iets deelwaardigs langs op ons live-kanaal.

  1.   
    Thomsnov's avatar

    Klinkt echt heel gaaf maar klopt het nou dat ook ik als niet streamen zo’n clip kan opnemen ?

  2.   
    Tom's avatar

    Iedere Twitch-gebruiker kan blijkbaar Clips maken, voor alles en iedereen. Zelf zag ik de functie overigens ook nog niet staan, maar het kan zijn dat Nederland wat later volgt in het uitrollen.