Paradox haalt Stellaris-mod offline wegens politieke agenda

Mods zijn natuurlijk een mooi concept: je hebt een game en past die naar eigen smaak en fantasie aan. Maar er zit ook een duistere kant aan die vrijheid, want er kunnen ook immorele dingen worden gedaan met games. Zo was er de mod voor Stellaris onder de naam ‘European Phenotype and Names Only’.

Zoals de naam al doet vermoeden, verving deze mod alle karakters in de game door Europeanen, oftewel: blanken. Inmiddels heeft uitgever Paradox de mod van Steam gehaald, omdat er een ongepaste boodschap in de beschrijving werd uitgedragen.

Hoewel Paradox de mod smakeloos vond, zag het bedrijf het in eerste instantie door de vingers. Echter, de maker besloot de beschrijving aan te passen. Volgens Reddit-gebruikers gaat het om de toevoeging ‘no multiculturalism here’. Dit was voor Paradox een brug te ver:

We saw the mod, thought it wasn’t in very good taste, but let it remain. Then the creator of the mod decided to update the description of the mod to promote an ‘agenda’ not related to computer games at all, and this was being clearly displayed on our product page. We decided it was a step too far and removed it.
Overigens is de mod op ModDB nog wél beschikbaar, maar zonder de problematische beschrijving.

 1.   
  420blazeit's avatar

  🙄 “Geen multiculti is racisme” welkom in 2016.

 2.   
  Downzilla's avatar

  De enige mod die je nodig hebt is degene die iedereen in half naakte anime meisjes verandert. (stellaris is met één hand te spelen toch?)

 3.   
  Kaiszer's avatar

  Kan me wel vinden in de keuze… Gaat ook net wat te ver.