Accessoire-fabrikant Nacon poogt nieuwe eSports-controller te crowdfunden

Misschien kende je het al, misschien ook niet. Accessoire-fabrikant NACON Gaming heeft weliswaar al tal van toetsenborden, muizen en headsets afgeleverd, maar nog niet echt voet aan de grond gekregen in Nederland. Tot dusver zijn de producten ook nog niet langsgekomen bij ons tech-programma GamersNET Gear, maar dat weerhoudt het Spaanse NACON er niet van om iets nieuws te proberen. Recentelijk heeft het bedrijf namelijk laten weten op de proppen te komen met een nieuwe, eSports-waardige controller, al is het wel zaak dat deze middels crowdfunding gefinancierd moet worden.

Het betreft de NACON GC-400ES, codenaam ‘The Alpha Pad’. Deze nieuwe gamepad moet zich vooral richten op pc-gamers die zich in het professionele circuit begeven. NACON beweert, net als de Steam Controller, dat dit de eerste keer wordt dat de combinatie muis-toetsenbord zich laat evenaren met een controller. Vooral de “revolutionary technology” in de rechterpook zouden dat mogelijk moeten maken.


De controller is echter nog niet in volwaardige productie getreden. NACON wil eerst het financiële doel van 30.000 dollar behalen op crowdfund-website Indiegogo. Door bedragen boven de 59 dollar in het potje te stoppen, koop je vanzelf een van de eerste modellen, mocht de geldcampagne slagen. Voor 500 dollar scoor je een van de vijf unieke genummerde ‘Limited Edition Controllers’.

Op het moment van schrijven staat de teller slechts 2.694 dollar (in totaal 9 procent van het streven), met nog een kleine maand te gaan voor de crowdfunding. Is er nog hoop voor een nieuwe eSports-controller voor pc-gamers? De tijd zal het ons leren

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren