The Witcher 4 verschijnt mogelijk nooit

Ontwikkelaar CD Projekt RED brengt ons in de war. Eind vorig jaar gaf de studio aan dat het ”oneerlijk zou zijn” om geen vierde Witcher-game te maken en vorige week meldde de game director dat hij goede hoop had voor een nieuw deel in de franchise. Nu geeft de Poolse ontwikkelaar echter een stuk minder hoopgevende berichten.

In een interview met Eurogamer stelde mede-oprichter Marcin Iwinski dat CD Projekt momenteel nog geen plannen heeft voor The Witcher 4. Sterker nog: men beschouwt Blood and Wine als het einde van de serie!

We honestly don’t know. We don’t have anything planned as of now to be honest on the next Witcher. As we said before, never say never [but] right now it’s really Blood and Wine. This is the end. Blood and Wine is [the] closing and there won’t be any Witcher any time soon – if there ever will be one. And I would really like to see how people feel about it, if they will enjoy it.
Of we ooit nog een The Witcher-game mogen verwelkomen, valt dus te betwijfelen. Eén ding is echter wel zeker: we moeten er sowieso nog lang op wachten.

  1.   
    Downzilla's avatar

    Ik denk dat cdprojekt red zich niet willen vastbinden aan de verplichting om nog een witcher te maken. Anders maken ze de hele tijd dezelfde game.

  2.   
    Corneliuscan's avatar

    CD project red is een relatief kleine studio. En aangezien ze nu aan de bak gaan aan Cyberpunk, een andere AAA rpg en nog een kleinere game, vind ik het niet meer dan logisch dat ze zich voor nu niet meer focussen op de Witcher saga. Net zoals bij de Witcher werkten ze elk moment alleen maar aan die game, en met de expansions ook echt alleen op de expansions. Nu is het tijd om andere dingen te doen, en als ze daarvoor net zoveel tijd en aandacht nodig moeten hebben zoals bij de witcher, krijgen ze van mij alle tijd van de wereld.

  3.   
    Nozem's avatar

    The Witcher 3 is het laatste deel met Geralt als protagonist. Dat lijkt mij een stuk logischer dan de stekker trekken uit een project wat over het algemeen als kunstwerk wordt beschouwd.

  4.   
    stan_the_manNL's avatar

    van wat ik lees van de persberichten van CD Project Red, denk ik dat die gasten echt wel ooit een nieuwe witcher gaan maken, volgens mij hebben ze hartstikke veel lol gehad in het bouwen van zo’n fantastische game en hebben ze er moeilijk veel moneys mee verdiend. Deze mensen zijn slim en willen gewoon niet gelijk vast zitten aan een belofte.

    tenminste.. ik hoop dat het zo is;)

  5.   
    FireBallz's avatar

    Ik vind een Trilogie ook sowieso een beter eind dan wanneer je 4 games hebt.