Minecraft krijgt volgende week een prijsverhoging

Hoewel games na release normaliter steeds goedkoper worden, bewandelt het immer populaire Minecraft de omgekeerde weg. Ontwikkelaar Mojang laat namelijk weten dat Minecraft vanaf volgende week in een aantal regio’s, waaronder Europa, in prijs zal stijgen. Met deze prijsstijging is het gevolg van het feit dat de dollar ten opzichte van onder andere de euro de afgelopen tijd in waarde is gestegen.

De prijsverhoging gaat in op 23 mei en zorgt ervoor dat de pc-versie van Minecraft niet langer 19,95 euro maar 23,95 euro zal kosten. De prijsstijging geldt enkel voor de pc-versie en zowel de Pocket- als consoleversie van Minecraft blijven dus gelijk in prijs.

 1.   
  Moodey's avatar

  Prijsverhoging voor een oude game? Lolmicrosoft

 2.   
  Dextry's avatar

  microsoft heeft wel vaak rare dingen met prijsen, zelfs black ops 1 is via hun site 70 euro

 3.   
  j3ss3boy2003's avatar

  raar iets hoor.

 4.   
  nielsiebro's avatar

  Wie heeft dit spel dan nog niet???

 5.   
  Neolite's avatar

  Het spel is overal dezelfde prijs nu. Producten kunnen dankzij koers wijzigingen in waarde stijgen en dalen. In dit geval is het een stijging door de waarde daling van de euro tenopzichte van de dollar, vrij logisch eigenlijk.

 6.   
  AllardK's avatar

  Nah da fink nergens op slaan

 7.   
  Kaiszer's avatar

  Heb de game jaren geleden voor een tientje gehaald in de beta. Vind dat nog steeds een prima prijs.

 8.   
  nanathan's avatar

  Neolite schreef, "Het spel is overal dezelfde prijs nu. Producten kunnen dankzij koers wijzigingen in waarde stijgen en dalen. In dit geval is het een stijging door de waarde daling van de euro tenopzichte van de dollar, vrij logisch eigenlijk."

  Hangt er van af vanuit welke positie je het bekijkt.
  Ik heb dit nog nooit meegemaakt.
  Europa wordt altijd uitgemolken. Als de euro in waarde zou stijgen ten opzichte van de dollar dan gebeurt er toch ook geen prijsverlaging.
  Pure uitmelkerij.