De Grote GamersNET E3 2016 FAQ


Ook dit jaar reist GamersNET weer af naar Los Angeles om de E3 te bezoeken. Deze beurs laten wij uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan en dus zullen we uitgebreid verslag doen via onze website en social media-kanalen. In onderstaande FAQ (Frequently Asked Questions) vertellen we je alles wat je moet weten over de E3-week op GamersNET!

Wat is de E3?
E3 staat voor Electronic Entertainment Expo (drie E’s, vandaar dus E3). Tijdens dit jaarlijkse evenement tonen zowel grote als kleine ontwikkelaars hun nieuwste games en creaties. Al deze vette games gaan gepaard met enorme stands, spectaculaire presentaties, onthullingen en boothbabes. Op zo’n evenement mag GamersNET uiteraard niet ontbreken!

Wanneer is de E3 2016?
Dit jaar zijn de beursdagen op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 juni. Officieus begint de beurs al twee dagen eerder, aangezien enkele persconferenties op zondag en maandag gehouden worden.

Waar vindt de E3 2016 plaats?
Los Angeles, baby! De Verenigde Staten dus. Wederom is het Los Angeles Convention Center het walhalla voor de gameliefhebber. In dit gebouw, dat naast het Staples Center ligt (de thuishal van de basketbalteams LA Lakers en LA Clippers), staan net als vorig jaar de grote South- en West-hal volledig in het teken van games.

Dit jaar heeft Electronic Arts The Novo (voorheen Club Nokia) afgehuurd om een publiek EA Play-evenement naast de E3 te houden. In het L.A. Live gebouw, ook naast het Convention Center, is dit jaar voor het eerst een ander groot evenement voor het publiek: E3 Live.

Kleine trivia: het Convention Center kan je ook in diverse films zien, waaronder in de grote finale aan het einde van de film Rush Hour. En meer recenter is de Kentia Hall van het Convention Center gebruikt in The Dark Knight en The Dark Knight Rises voor de ruimte van de Wayne Enterprises Applied Sciences Division.


Wie zijn er op de E3 2016?
Dit jaar reizen Peter en Tom af naar het verre Los Angeles. Onze eindbaas en bedrijfsherbalist gaan volop verslag doen van de beursvloer en het bizarre leven in the city of angels.

Welke games zijn er op de E3 2016?
Dat is elk jaar weer de grote vraag! Naar verwachting krijgen we in elk geval meer te zien van games als Gears of War 4, Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda, Watch_Dogs 2, Scalebound, Crackdown, Zelda, Battlefield 1, Titanfall 2 en Halo Wars 2. Daar blijft het uiteraard niet bij, dus we laten ons graag verrassen.

Wanneer zijn de grote persconferenties?
EA – 12 juni 22:00 uur
Bethesda – 13 juni 04:00 uur
Microsoft – 13 juni 18:30 uur
PC Gaming Show – 13 juni 20:30 uur
Ubisoft – 13 juni 22:00 uur
Sony – 14 juni 03:00 uur
Nintendo Treehouse: Live – 14 juni 17:00 uur


Hoe kan ik de persconferenties volgen?
De redacteuren van GamersNET hebben al de nodige koffiebonen en energiedrank ingeslagen, want alle persconferenties zullen live te volgen zijn op GamersNET. Tijdens deze persconferenties kun je gezellig chatten op de website en ondertussen zullen de redacteuren ervoor zorgen dat de nieuwspagina up-to-date blijft.

Daarnaast is een grote groep redacteuren de hele avond en nacht aanwezig op GNHQ in Bunnik. Je kunt hen via de webcam live volgen en er zal ook regelmatig GamersNET Radio live uitgezonden worden

Wat gaat GamersNET tijdens de E3 2016 doen?
Bijna te veel om op te noemen! Peter en Tom gaan vloggen vanuit LA en ons voorzien van volop nieuws en previews. In de nacht van de persconferenties zullen Peter en Tom ook bellen met het thuisfront, om een eerste reactie te geven op alle onthullingen. Vanaf het thuisfront komt er ook een tsunami aan content, met GNR, live streams, nieuws en nog veel meer.

Naast onze site zijn we ook te volgen via sociale media. Natuurlijk kun je weer op de hoogte blijven via Twitter (@GamersNET, @PetorGN, @TomKauw) en Facebook en ook speelt YouTube een grote rol met heel veel toffe video’s. Als je dus constant op de hoogte wilt blijven van onze E3-avonturen, moet je je zeker even abonneren.


Hoe zien jullie schema’s eruit?
Peter en Tom zijn druk bezig om alle beursdagen voor te bereiden en vol te plannen met bezoekjes aan alle uitgevers. Meer informatie over wat ze gaan doen en welke games ze gaan checken, vind je hier binnenkort.

Kan ik de E3 ook onderweg volgen?
Jazeker, want je kunt bij ons ook via je mobiele telefoon op de hoogte blijven van het laatste E3-nieuws. Download hiervoor de speciale GamersNET App voor iOS, Android of Windows Phone.

Kortom: ook dit jaar mag je de E3 weer niet missen! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tegelijkertijd gezellig praten met de leukste community van Nederland, hou GamersNET tijdens de E3 dan goed in de gaten!

 1.   
  swklijn1's avatar

  Nah… Ik kan die van Nintendo niet echt rekenen als een presentatie, althans, na de vorige keer 🙄

 2.   
  ChielB's avatar

  Steeds meer uitgevers kiezen voor een eigen/afwijkende aanpak. En dat is inderdaad niet altijd even ‘groots’. 😛 Gelukkig zijn er nog genoeg grote conferenties over. 8)

 3.   
  Thomsnov's avatar

  Ik kijk zeker uit naar de E3

 4.   
  WingsofLifex's avatar

  Ik kan echt niet wachten om met te weten te komen over wat ons komend gamejaar te wachten staat!

 5.   
  Bram_M99's avatar

  Erg duidelijk uitgelegd, datum is een beetje jammer; dan heb ik toetsweken 🙁

 6.   
  Zeeha's avatar

  Ik kijk weer verschrikkelijk hard uit naar jullie content :D!

 7.   
  stan_the_manNL's avatar

  Ben heel benieuwd naar jullie content! Gamersnet in LA whoeehoee

 8.   
  Throbert's avatar

  Ben bang dat deze E3 niet veel gaat voor stellen…

 9.   
  madda's avatar

  Heb er nu al zin in 8)

 10.   
  Dr_Oetlul's avatar

  Ik hoop dat Ghost Recon: wildlands langskomt

 11.   
  Sjouke Hoogland's avatar

  Hype!

 12.   
  mattioza's avatar

  Het zal er weer snel aankomen 🙂

 13.   
  Leukste's avatar

  Mooi overzicht. Ben benieuwd naar de aankomende E3. Ik hoop dat er ook nog een verrassing bij is.

 14.   
  JustRickNL's avatar

  Kan niet wachten! 😀

 15.   
  Sa.'s avatar

  ChielB schreef, "Steeds meer uitgevers kiezen voor een eigen/afwijkende aanpak. En dat is inderdaad niet altijd even ‘groots’. 😛 Gelukkig zijn er nog genoeg grote conferenties over. 8) "

  Ja ik vind dit altijd toch een beetje jammer. Ik denk dat E3 juist een plek is waar dan zowel gigantische bedrijven, als kleine Indies hun games kunnen showen. Die grote bedrijven zijn dan degene die het grote publiek trekken. 🙂

 16.   
  TheNerdNL's avatar

  Oke ik ben bang dat er veel te veel games worden aangekondigt die ik wil hebben en dan ook geen geld voor heb dus stort maar geld over! 😀

 17.   
  j3ss3boy2003's avatar

  hoi gamersNET. ik heb even een vraagje. worden alle persconferenties apart uitgezonden of gaan jullie op 1 dag in 1x door. het zal fijn zijn als ik hier anwoord op krijg

  groetjes jess, uit Groningen

 18.   
  Tom's avatar

  ”j3ss3boy2003″ schreef, "hoi gamersNET. ik heb even een vraagje. worden alle persconferenties apart uitgezonden of gaan jullie op 1 dag in 1x door. het zal fijn zijn als ik hier anwoord op krijg
  groetjes jess, uit Groningen"

  Hé Jess, uit Groningen! Als het goed is, gaat onze persconferentie-stream aan één stuk door. Daarin zitten dus de live-uitzendingen van de evenementen, plus een heleboel analyse en gewauwel om het aan elkaar te rijgen. Uiteraard allemaal via ons Twitch-kanaal en hier op de site! 🙂

 19.   
  FireBallz's avatar

  Zit te wachten op wat nieuwe exclusives van Sony en een nieuw project van Rockstar wat hopelijk neerkomt op een vervolg van RDR.

 20.   
  Turk–Life's avatar

  UBISOFT!!!!!!!!!!!!