Nintendo komt ‘binnen paar jaar’ met films

Games en films zijn altijd een lastige combinatie geweest. De meeste games die van films zijn afgeleid, zijn minder dan het vuil onder onze voeten, en de meeste films die van games zijn afgeleid moeten nog verschijnen. Het meest bekende voorbeeld van gamefilms op dit moment zijn de aankomende Warcraft-film en Ubisoft’s Assassin’s Creed-film.

Nu komt er een nieuwe speler op de gamefilmmarkt. Japanse gamegigant Nintendo heeft namelijk aangekondigd per monde van CEO Tatsumi Kimishima dat het films van iconische gamepersonages zal maken. Vrees echter niet dat je Brad Pitt in loodgietersuniform en dikke snor een prinses ziet redden, de films zullen namelijk geanimeerd worden.

De filmtak van Nintendo bestaat op dit moment nog niet, maar zal gefinancierd worden met de opbrengsten van de verkoop van Nintendo’s aandeel in honkbalteam de Seattle Mariners, die later dit jaar afgerond moet worden.

Wanneer de films precies zullen verschijnen is nog niet bekend, maar Nintendo hoopt de eerste film over vijf jaar in de bioscoop te hebben.

  1.   
    iDraxo's avatar

    hopenlijk worden het leuke films 🙂