Microsoft gaat een miljoen ongebruikte Gamertags opnieuw vrijgeven

Microsoft gaat bijna een miljoen ongebruikte Xbox Live Gamertags vrijgeven. Vanaf aanstaande woensdag begint men hiermee, zo maakt een woordvoerder bekend. Het gaat om Gamertags die al zeer lange tijd niet gebruikt zijn, uit het oude Xbox-tijdperk.

Iedere gamer die minstens één jaar Xbox Live Gold heeft, komt in aanmerking voor een vrijgegeven Gamertag. Microsoft maakt echter niet bekend welke Gamertags worden vrijgegeven, dus je moet echt actief op zoek gaan naar een gewenste ‘nieuwe’ naam als je wat zou willen wijzigen. Volgens Microsoft zijn het in elk geval Gamertags in de volgende categorieën:

– Echte namen
– Pop-cultuur (zoals entertainment, gaming, sport)
– Soorten voedsel
– Topografie en reizen
– Wetenschap en technologie
– Wiskunde en getallen
– Dieren
– Een aantal van de grootste uitvindingen uit de geschiedenis

De Gamertags worden vanaf morgenavond 20:00 uur Nederlandse tijd vrijgegeven, gedurende een periode van 24 uur. Daarmee wil men spelers wereldwijd een kans geven om een nieuwe Gamertag te bemachtigen. Je kunt je Gamertag wijzigen via Xbox.com of de Xbox App op Windows 10 of je Xbox One. Een eerste wijziging is geheel gratis. Heb je al een keer je Gamertag gewijzigd, dan betaal je een bedrag van 10 dollar.

Ga jij op zoek naar een nieuwe Gamertag? Altijd al New York, Al Bundy, Duke Nukem, Master Chief, Gesneden Brood of wat anders willen heten? Wellicht is het vanaf morgenavond jouw kans om je favoriete naam te bemachtigen.

  1.   
    madda's avatar

    Als ik het goed begrepen heb van wat Major Nelson zegt, gaat het enkel om Gamertags van de originele Xbox die nooit zijn overgestapt naar de Xbox360.. Hopelijk volgt er snel een actie die hetzelfde doet met gamertags van de Xbox360 die ook niet meer gebruikt worden….. 🙄

  2.   
    ChielB's avatar

    “Het gaat om Gamertags die al zeer lange tijd niet gebruikt zijn, uit het oude Xbox-tijdperk.” Klopt 🙂

  3.   
    Bram_M99's avatar

    Goed dat ze dit doen, vooral voor de mensen die een speciale gamertag willen hebben die nu al in gebruik is.

  4.   
    PaNNa's avatar

    Dit vind ik positief, goede recyclage 🙂

  5.   
    Tom's avatar

    Ik ben allang blij dat mijn vaste ‘Tharduz’ nog niet ingenomen was, anno 2006. Tegenwoordig krimpt de kans alsmaar dat die schermnaam nog vrij is op sommige plekken.

  6.   
    ScorpionNL's avatar

    Goed idee van microsoft. De ellende die ik heb gehad om bij mijn gamertag uit te komen. Teminste om in de buurt te komen van wat ik wou. Sjezus!

  7.   
    RCF2027's avatar

    Moeten meerdere programmas doen, good job Microsoft