Pro-gamers helpen bij de ontwikkeling van Call of Duty: Infinite Warfare

Ontwikkelaar Infinity Ward heeft nogal wat ervaring met succesvolle multiplayer shooters, maar dat neemt niet weg dat men zoveel mogelijk hulp inschakelt om van Call of Duty: Infinite Warfare ook een succes te maken. Naast de eigen ontwikkelaars heeft men namelijk professionele gamers uitgenodigd om te helpen bij de ontwikkeling.

In een recent interview laat Jay Puryear van uitgever Activision weten dat men graag de kennis en ervaring van pro-gamers benut om de nieuwe Call of Duty te perfectioneren:

They play at such a high level. They’re like ‘I expected you to spawn here’ or ‘if I control the map in such a way you should spawn over here. So they really help with spawning and tuning, or weapons and content – they have an opinion on all of that.
Call of Duty: Infinite Warfare verschijnt 4 november voor de pc, Xbox One en PlayStation 4. De Special Editions bevatten ook de remaster van Call of Duty 4: Modern Warfare. Deze is niet los verkrijgbaar. De remaster krijgt echter wel dedicated servers en blijft trouw aan de originele gameplay.

 1.   
  Bacotje's avatar

  (null)

 2.   
  Downzilla's avatar

  Als je de trailer zag zou je eerder denken dat een een minecraft e-sports team ze heeft geholpen.

 3.   
  Emrys1804's avatar

  ik denk dat ze vaker ‘pro gamers’ om hulp moeten zullen vragen, die hebben er immers aardig wat uren inzitten en kennen de games daardoor soms nog beter dan de uitgevers zelf.

 4.   
  mheiden21's avatar

  Slimme zet om CoD4 remaster niet los te verkopen zorgt voor een lekkere boost aan verkopen van IW. Activision is zo dom nog niet.

 5.   
  Throbert's avatar

  Dan maar hopen dat deze spelers Infinity Ward helpen met dingen implementeren waar de community tevreden mee is.

 6.   
  evilmase's avatar

  cod en pro gamers??? hmmmmmm

 7.   
  just_karlijn's avatar

  Gaaf dat ze pro-gamers er bij betrekken. Hopelijk kijken ze niet alleen naar hun voordeel maar naar het complete plaatje.
  Ben benieuwd