[Update] The Washington Post fileert de Uncharted-serie volledig

Iedereen heeft een mening. Zeker als het een in het oog springende game-serie als Uncharted 4 betreft. Nu we zijn aangekomen bij het vierde en laatste deel in de serie, is het tijd om de balans op te maken. Zeggen dat de games een beetje succesvol zijn, is als melden dat Hans Otjes best wel kan zingen. Voor de mensen die de vocale talenten van Hans niet kennen, het is nogal een understatement. Uiteraard heeft ook iedereen het recht om negatief te zijn, juist als het gaat het om een zeer geliefde serie. De uitspraken die de recensent van The Washington Post doet, zijn echter wel heel opvallend.

De review kopt namelijk met flinke caps dat het wat de Uncharted serie betreft beter bij het eerste deel had kunnen blijven.

Uncharted 4: A Thief’s End’ review: This four-part series should have ended after Part One
Als reden wordt aangevoerd dat de games het niveau van pulpromannetjes niet ontstijgen en dat er helaas een vierde deel nodig was om het verhaal van een trilogie te vertellen. Sterker nog; het verhaal van Uncharted wordt omschreven als wrakhout en hoewel dat een persoonlijke mening is, wordt er wellicht iets te über-kritisch naar het verhaal in een entertainment-product gekeken. Het roept de vraag op of het gerespecteerde medium hier de plank misslaat of juist aan de algemene opinie durft te ontstijgen.

Update: Het bericht van The Washington Post maakte wat los op het web. Ook ontstonden er wat misverstanden. In de eerste plaats de 4/10 die door Metacritic is meegenomen in de totaalscore. Deze score is niet afkomstig van The Washington Post – het artikel gaf geen score – maar lijkt onjuist overgenomen van het andere artikel dat via The Washington Post werd gedeeld. Het tweede artikel, dat ook in de comment sectie met ons werd gedeeld, is een schrijfsel van The Associated Press, waar een “Four out of four” wordt uitgedeeld. Een petitie is gaande om de mensen van Metacritic ertoe te bewegen om de score te verwijderen of aan te passen.

Een tweede misverstand is dat het artikel van The Washington Post een satirestuk betreft. Dit komt voort uit het feit dat het artikel onder de categorie ‘Comic Riff’ is geplaatst. Een medewerker van de nieuwsbrenger geeft een toelichting in de comments onder het originele artikel.

  1.   
    Fabianb's avatar

    Puur een trick om meer pagina bezoekers te krijgen. Dit verdient eigenlijk geen aandacht.

  2.   
    Basman01's avatar

    Heb de serie nooit gespeeld maar denk dat ik hetzelfde vermoed als wat fabian zegt

  3.   
    Downzilla's avatar

    Sorry hoor, maar waarom is een reviewcijfer van een andere reviewer nieuws? Omdat het toevallig net anders is als de populaire opinie? Dit bericht is zelf ook een beetje onnodig en clickbaity.

  4.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Vind het nog lang niet zo schokkend als de 9 die AC Unity kreeg

  5.   
    Thomsnov's avatar

    Dit is gewoon een reclame stond en ja het werkt want ook GN schrijft er over. Wat een kapitalisten

  6.   
    ChrisBoers's avatar

    Fout bericht.

    Ja, dit artikel heeft forse kritiek op de Uncharted serie, maar geeft geen cijfer. De review (die hier staathttps://www.washingtonpost.com/entertainment/review-uncharted-4-finds-brotherly-love-amid-spectacle/2016/05/11/f76beb2a-1773-11e6-971a-dadf9ab18869_story.html geeft een cijfer 4 sterren uit 4, ofwel een 10/10, als je de schaal van 10 wil gebruiken.

    Overigens vreemd dat metacritic dit zo fout overgenomen heeft…

  7.   
    NuckChorris's avatar

    I got baited and clicked. 😆

  8.   
    King of Heroes's avatar

    Ik heb wel gehoord dat dit satire was.

  9.   
    WesterW's avatar

    Ach, vind dat de reviewer wel goede punten aanvoert hoor 😉

  10.   
    Dextry's avatar

    4 is wel super vet maar het is meer cutscene dan echte gameplay waar je echt moet schieten

  11.   
    Bram_M99's avatar

    Pff geen aandacht aan geven, die snappen het niet helemaal.

  12.   
    Felis_Rufus's avatar

    (Dubbel post)

  13.   
    Felis_Rufus's avatar

    ChrisBoers schreef, "Fout bericht.
    Ja, dit artikel heeft forse kritiek op de Uncharted serie, maar geeft geen cijfer. De review (die hier staathttps://www.washingtonpost.com/entertainment/review-uncharted-4-finds-brotherly-love-amid-spectacle/2016/05/11/f76beb2a-1773-11e6-971a-dadf9ab18869_story.html geeft een cijfer 4 sterren uit 4, ofwel een 10/10, als je de schaal van 10 wil gebruiken.
    Overigens vreemd dat metacritic dit zo fout overgenomen heeft…"

    Ik begrijp dat het artikel waar je nu naar verwijst van The Associated Press is. De 4/10 is inderdaad ook niet van toepassing op dat artikel (“Four out of four”), maar alsnog staat dat artikel los van hetgeen in deze post is omschreven. Ik heb het alsnog wel aangepast.

  14.   
    Felis_Rufus's avatar

    King of Heroes schreef, "Ik heb wel gehoord dat dit satire was."

    Ik lees juist dat het geen satire is.

    This is not the “real” review and the other bad review isn’t a “satire” one. If you look at the end of this article it’s copyrighted by the Associated Press, meaning it’s their article, not the WP’s. Google the headline and you’ll see other news sites have the exact same review. Also the “satire” review is 100% legitimate (as terrible as it is). The section “Comic Riffs” is not a section for joke articles, but based around comic book articles etc. A member of staff in the article comments confirms this. They can’t replace the article, but we can try and get it taken off Metacritic.