Activision: Call of Duty-serie is sterker dan ooit

Het internet is niet te spreken over Infinite Warfare. Gisteren berichtten we al over de stortvloed aan dislikes die de onthullingstrailer ontving en sindsdien zijn er enkel meer negatieve reacties bijgekomen. Activision-directeur Eric Hirshberg maakt zich echter geen zorgen.

Hirshberg beweert zelfs dat Call of Duty sterker is dan ooit tevoren. Black Ops 3 verwelkomt maandelijks namelijk meer spelers dan alle andere games in de serie:

We’ve made a great game [Black Ops 3] that our fans love and that’s demonstrated by the fact that our monthly active users are at all-time highs. Season Pass is at an all-time high and, in fact, we expect to deliver the most map packs ever to players with Black Ops III.
Het succes van Black Ops 3 bewijst volgens Hirshberg dat spelers nog lang niet uitgekeken zijn op futuristische settings:
Right now, the franchise has never been stronger. We have more people playing Black Ops III, a game that takes place in the future with boost jumps and fictitious weapons and all the rest, than any game in our history.
Of Hirshberg gelijk heeft en gamers straks toch weer massaal naar de winkels rennen, zal eind dit jaar blijken. Call of Duty: Infinite Warfare ligt vanaf 4 november in de winkels.

 1.   
  Ippon99's avatar

  Helemaal mee eens. Alleen is het publiek veranderd. Het zijn nu allemaal. 12 jarige Campers

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  ”Ippon99″ schreef, "Het zijn nu allemaal. 12 jarige Campers "

  Tja, dat was het tijdens MW2 ook al dus dat is niet nieuws.

 3.   
  Pollins's avatar

  Heb de laatste 2 delen can COD niet meer gespeeld. Zegt genoeg denk ik

 4.   
  Nitrix31's avatar

  Het zegt toch wel iets wanneer een reveal trailer van een game zo enorm gedisliked wordt. Maarja BF1 wordt op dit moment helemaal kapot gehyped. Ik hoop dat BF1 hieraan niet ten onder gaat. Hoe dan ook. Ik kijk op dit moment uit naar BF1 en de remaster van MW1.

 5.   
  gamerfriend01's avatar

  Dus met andere woorden er komen meer games met futuristische setting? LUISTER NU GEWOON NAAR DE COMMUNITY! De mensen willen WOI OF WOII of misschien nog een shooter tegen terroristen maar geen futuristische boolshit

 6.   
  Throbert's avatar

  Ze zullen nooit luisteren als de verkoopcijfers zo hoog zijn. Dan maken ze alleen maar futuristische games

 7.   
  Jigneo's avatar

  AH!

  Goede grap!

 8.   
  Jerry97's avatar

  Ik sla cod dit jaar over. Ik ga voor battlefield, dat ziet er een stuk beter uit vind ik.

 9.   
  mheiden21's avatar

  Best grappig dat er zoveel verkopen zijn en de ‘community’ zo tegen het futuristische is van de CoD franchise. Waarom koop je het dan..?

 10.   
  gamerfriend01's avatar

  ”mheiden21″ schreef, "Best grappig dat er zoveel verkopen zijn en de ‘community’ zo tegen het futuristische is van de CoD franchise. Waarom koop je het dan..?"

  De gemiddelde leeftijd is denk ik rond de 14 misschien 16 terwijl het spel voor 18 jaar en ouder bedoelt is. Ik bedoel niet dat het erg is dat je als 16 jarige Cod speelt, maar de doelgroep is gewoon verandert naar hersenloze kleuters die gewoon op alles schieten.

 11.   
  iDraxo's avatar

  ben benieuwd ๐Ÿ˜‰

 12.   
  DutchmanDevil's avatar

  Het concept van de multiplayer van call of duty is wat mij betreft ook 1 van de betere die er is, waardoor het gewoon lekker speelt en je het blijft spelen. De setting gaat alleen de verkeerde kant op en daar uiten vele gamers, waaronder ik, hun ongenoegen over.

 13.   
  Angello_1990's avatar

  Deze sla ik over ben benieuwt naar battlefield 1

 14.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wel…. zelfs hun raken een beetje in paniek na het zien van de Battlefield 1 trailer. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜†

 15.   
  Bacotje's avatar

  Zou ik ook zeggen…..BF1 ftw ๐Ÿ™‚

 16.   
  PaNNa's avatar

  Ik vond BO3 wel redelijk aangenaam vergeleken met AW & Ghosts, maar of de reeks sterker is dan ooit daar heb ik nog m’n twijfels bij.

 17.   
  Invictus's avatar

  Denk alles gewoon even afwachten.

 18.   
  Turk–Life's avatar

  ”Ippon99″ schreef, "Helemaal mee eens. Alleen is het publiek veranderd. Het zijn nu allemaal. 12 jarige Campers "

  wahahhaha deze comment is echt baas!

  Mensen die BF4 hebben en serieus spelen mogen mij toevoegen op ps4: turk–life

 19.   
  Dextry's avatar

  nu zit iedereen te huilen over de volgende cod maar iedereen koopt hem toch wel

 20.   
  Hillianii's avatar

  Dextry schreef, "nu zit iedereen te huilen over de volgende cod maar iedereen koopt hem toch wel"

  Ja gast echt een vette originele comment ook weetje wel, hebben we onderhand al 100x gelezen ๐Ÿ˜•

 21.   
  PSPfreaky's avatar

  Ze denken alleen maar aan geld. Maar je ziet duidelijk dat spelers langzaam stoppen met Black Ops 3.

 22.   
  _xNickelson's avatar

  Je zou spontaan willen dat die arrogante houding ze eens fataal wordt. Ik heb ook black ops 3 en vindt het een leuk spel maar ik ga dit jaar voor bf1

 23.   
  Hitman301's avatar

  We gaan het zien! Laat de verkoopcijfers maar voor zichzelf spreken. BF1 ziet er nu een stuk beter uit en sluit aan bij wat de community wil…
  Ik ben benieuwd!

 24.   
  Caroldus_Maximus's avatar

  Activision kan natuurlijk moeilijk zeggen dat de rek er langzaam uit begint te raken en dat BF1 wellicht een verschuiving zou kunnen veroorzaken. Wanneer men zich wankel opstelt, ebt het vertrouwen bij de aanhang weg.

  Denk aan de wijze woorden van Buddy Kane: “in order to be successful one must project an image of success at all times.” ๐Ÿ˜‰

  Ik denk dat er altijd wel een markt zal blijven voor COD-actige titels en zolang er geen concurrent opstaat, behouden ze met gemak hun marktpositie. Ik zie Battlefield niet gelijk als een directe concurrent. OK, het is een FPS, maar daar houden de overeenkomsten voor mij wel op.