Nintendo vervangt mogelijk discs voor cartridges met de NX

Nieuwe geruchten duiken op dat Nintendo de optische disc laat vallen met de komst van de Nintendo NX, maar mogelijk weer terugkeert naar cartridges. Middels een rapport van de Japanse site Money-Link, zou chipontwikkelaar Macronix een nieuw soort chip ontwikkelen die kleiner is dan de chip die in de cartridge van de 3DS te vinden is.

In the past, Macronix sales performance usually peaked at third quarter, while declined at the fourth quarter,” the translated Japanese report reads.
De chip van de Nintendo 3DS is 75nm, maar de nieuwe chip is 32nm die nu getest zou worden en meer capaciteit aan zou moeten kunnen. De verkoopcijfers van Macronix zijn normaliter hoog in het derde kwartaal, maar aangezien de Nintendo NX in maart van 2017 moet verschijnen, moeten de orders in principe al klaar liggen.
However, Wu Miin pointed out that because Nintendo has announced that the new platform will be launched in March next year, orders should be placed in advance. Therefore, the operating revenue of Macronix in the fourth quarter may be as good as the third quarter.
Als deze geruchten waar zijn, wordt de NX een stukje nostalgie gezien de cartridges, met de moderne twist van digitale games te koop zullen zijn. We zullen in ieder geval moeten wachten op een reactie van Nintendo. Het Japanse bedrijf laat de NX helaas niet zien op de E3 volgende maand.

 1.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Dat zou awesome zijn!

 2.   
  Neros's avatar

  waarom niet, in feite is het dan een soort SD kaartje. De laadtijden zullen in ieder geval korter zijn in vergelijking met discs of een HDD

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Kunnen we weer net als vroeger lekker blazen in de cardridgs voor we gaan gamen 😀

 4.   
  Kevidoppo's avatar

  Nice!

 5.   
  madda's avatar

  i love cartridges 😆 😆 😆

 6.   
  Thomsnov's avatar

  Maar dan moet je hem er wel boven in doen

 7.   
  Dextry's avatar

  als het weer cartridges worden lijkt het me wel vet om dat nu nog te hebben als iets nieuws