Call of Duty: Infinite Warfare is een sub-franchise met nieuwe verhaallijn

Tijdens een PlayStation livestream evenement heeft ontwikkelaar Infinity Ward wat meer informatie gedeeld rondom Call of Duty: Infinite Warfare. Om te beginnen maakt men duidelijk dat de game volledig lost staat van Call of Duty: Ghosts uit 2013, de vorige Call of Duty van Infinity Ward. Infinite Warfare is echt te zien als een soort sub-franchise met een nieuwe verhaallijn, net zoals Modern Warfare en Black Ops.

Verantwoordelijke voor de verhaallijn, Taylor Kurosaki, lichtte toe dat de game zich niet buiten ons zonnestelsel zal afspelen. Er zijn wel missies op andere planeten, zoals Titan, een van de manen van Saturnus. Infinite Warfare gaat echter niet ‘verder’ dan dat.

Enkele andere feitjes die gedeeld werden:

  - Spelers keren tussen missies terug naar een moederschip, The Retribution
  – Er is geen co-op campaign, maar Zombies is uiteraard wel coöperatief te spelen
  – Dankzij de focus op de nieuwe consoles kan men de hardware een stuk beter benutten dan toen men ook de last-gen moest ondersteunen
  – Het verhaal is geïnspireerd door films als Saving Private Ryan en Black Hawk Down
  – De game is nog altijd gebaseerd op oorlogsverhalen en niet op sci-fi
  – De game maakt gebruik van een nieuwe lighting engine, heeft nieuwe AI-typen en een geheel nieuw systeem voor dogfights met ruimteschepen en zero-G gevechten.
  – Er komen ook ‘energy-based’ wapens, waaronder een “seeker grenade”, die vijanden opzoekt en doodt
Call of Duty: Infinite Warfare verschijnt 4 november voor de pc, Xbox One en PlayStation 4. De Special Editions bevatten ook de remaster van Call of Duty 4: Modern Warfare. Deze is niet los verkrijgbaar. De remaster krijgt echter wel dedicated servers en blijft trouw aan de originele gameplay.

 1.   
  PaNNa's avatar

  Energy based? Seeker grenade? Dit hoor ik niet graag..

 2.   
  GENERAL_DS's avatar

  Ik heb er zin in, er is alleen 1 grootte vraag: Heeft de multiplayer jetpacks/double jumping/wall-running? Hoewel ik Black Ops 3 erg leuk vind heb ik persoonlijk weer zin in een multiplayer waarbij je deze zaken niet hebt.

 3.   
  Jerry97's avatar

  Dus de mensen die cod 4 remastered willen hebben maar niet infinite warfare hebben dus pech. lekker bezig zeg.

 4.   
  jelte23's avatar

  Tot nu toe, klinkt het allemaal erg goed, ik vind in tegenstelling tot vele andere de futuristic call of duty games leuker dan die van vroeger. Ik heb dan ook erg genoten van advanced warfare 2 jaar geleden. Ik ben erg benieuwd hoe deze game gaat uitpakken.

 5.   
  Dextry's avatar

  klinkt goed behalve dat energie based granaat ding…. 😮

 6.   
  Downzilla's avatar

  Van dogs naar dogfights. Vooruitgang?

 7.   
  Bosnegert's avatar

  saving private Henk

 8.   
  Hillianii's avatar

  ‘Er zijn wel missies op andere planeten, zoals Titan, een van de manen van Saturnus. Infinite Warfare gaat echter niet ‘verder’ dan dat. ‘

  LOL !

 9.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  ”Jerry97″ schreef, "Dus de mensen die cod 4 remastered willen hebben maar niet infinite warfare hebben dus pech. lekker bezig zeg."

  Zelf heb ik nog vaak op Facebook voorbij zien komen van diverse mensen die zeggen dat je de Infinite Warfare disc nodig hebt om de Remastered te kunnen spelen.
  😮

 10.   
  420blazeit's avatar

  Kapot piraten die game dus. Hopelijk zijn er genoeg cracked servers. Laat ze het maar voelen. Krijgen we eindelijk een fatsoenlijke call of duty na jaren, moet je er een natte drol bij kopen van 80 euro. Waarschijnlijk omdat ze al zien aankomen dat de remaster meer gaat verkopen dan infinite warfare als ze los verkrijgbaar zijn.

 11.   
  AllardK's avatar

  Ik wil auto’s

 12.   
  FireBallz's avatar

  Op zich klinkt het niet verkeerd. De Seeker grenade wordt denk ik ongeveer hetzelfde als de SMART-grenade in Advanced Warfare, óf de Micro Missile Launcher in Black Ops III. Beide vind ik prima. Ben best hyped voor deze game maar denk toch dat ik de Remastered version van COD4 meer zal gaan spelen.

 13.   
  FireBallz's avatar

  Downzilla schreef, "Van dogs naar dogfights. Vooruitgang?"

  Ik weet niet hoe ik deze vraag moet interpreteren, maar dogfights zijn gunfights waarbij je beiden in de lucht bent.