Open beta van Overwatch draait vanaf 5 mei op pc, PlayStation 4 en Xbox One

Hoewel concurrent Battleborn vandaag al is verschenen, staat Overwatch nog gepland voor 24 mei aanstaande. Voor zij die hopen eerder aan de slag te kunnen met Blizzards nieuwe team-based shooter ligt er echter wel iets moois in het verschiet: van 5 tot 9 mei draait namelijk de open beta van Overwatch. Ditmaal, in tegenstelling tot eerdere gesloten beta-periodes, ook op Xbox One en PlayStation 4!


In Europa gaat de open beta van start om 1 uur ’s middags op de donderdag, pre-orderaars hebben vanaf vannacht al toegang gekregen tot de Early Access van deze testfase. In een officiële blogpost legt Blizzard uit hoe je in de beta kunt geraken en tot wanneer de servers precies actief zullen zijn, afhankelijk van je locatie op de aardbol.

Alvast aan de slag kunnen met de game is een heerlijk voorrecht, maar helaas zal de geboekte progressie in deze testperiode niet overgeheveld worden naar het volledige spel. Ook zegt Blizzard nog geen cross-platform gevechten te ondersteunen, al wordt niet ontkend dat de game het überhaupt niet zal implementeren. We mogen hopen…

Nog niet overtuigd van Blizzards nieuwe bolwerk? Check onze lyrische Overwatch video preview of de uitgebreide en geschreven hands-on preview van de console-versie.

  1.   
    Invictus's avatar

    Dan ga ik toch effe de open Beta proberen!

  2.   
    stan_the_manNL's avatar

    Zeker downloaden! Zin in

  3.   
    ScorpionNL's avatar

    vrije dag komt dan goed uit!

  4.   
    J.W.'s avatar

    Ga de Beta ook eens proberen.

    Deze ziet er net wat gelikter uit dan BattleBorn.

  5.   
    Beukaapje's avatar

    Mega veel plezier in de Beta tot op heden. Erg leuk om af en toe ook Nederlands af te schieten (typische Hollandse namen verraden dit nogal).

    Beta heeft wel een grote ergernis erin zitten echter, iets wat normaal is bij een Beta, maar in dit geval toch ook erg storend.
    Het kan willekeurig voorkomen dat je character stuck raakt, als dit gebeurd voert je character je laatste movement combo herhaaldelijk zonder tussenpauze uit. Ben al meerdere malen non-stop aan het slaan geweest met Reinheart of gewoon continu in een muur aan het lopen. Game reageert nergens meer op zodra dit gebeurd. De Overwatch taak cancellen in task manager werkt wel en hierna de game gewoon opnieuw booten en de game even terug op fullscreen zetten is alles wat nodig is om verder te kunnen.

  6.   
    J.W.'s avatar

    (null)