Savegames Dark Souls 3 aangetast vanwege gehackte giften

In Dark Souls 3 kun je het leven van anderen eenvoudiger maken door hen via de online functionaliteit voorwerpen te geven. Helaas zijn er ook hackers die daar misbruik van maken: zij hacken items en laten die achter in de spelwereld van nietsvermoedende spelers. Voor de slachtoffers resulteert dit in de melding dat hun gamebestanden ongeldig zijn.

Volgens een verklaring van uitgever Bandai Namco is het bericht dat spelers te zien krijgen, bedoeld om hen te informeren dat hun profiel verder wordt onderzocht. Het bedrijf raadt aan om de aangetaste save data zo snel mogelijk te verwijderen. Ook is het verstandig om regelmatig een back-up te maken van je savegames als je voorwerpen wilt blijven uitwisselen met andere spelers.

De waarschuwing zal blijven verschijnen totdat Bandai Namco heeft kunnen vaststellen of het gaat om een schending van de gebruikersvoorwaarden van Dark Souls 3. Mocht dat het geval zijn, zal het account in kwestie voorzien worden van de boodschap: ‘You have been penalized’. Daarnaast worden er restricties geplaatst op de online toegang van het account. Maar mocht je onschuldig worden bevonden, zal de boodschap over ongeldige save data verdwijnen en is er verder niets aan de hand.

In principe is het op alle platforms mogelijk om deze hacks tegen te komen, maar vooral de pc-versie wordt geplaagd door dit probleem. Dat is ook logisch, want op de pc kun je vrij bladeren tussen gamebestanden, terwijl je op de consoles een stuk meer moeite zult moeten doen om die bestanden überhaupt te vinden.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat de online gameplay van Dark Souls 3 een fantastische dimensie toevoegt. Laten we dus hopen dat de online gemeenschap in de game zich niet laat tegenhouden door de kwaadwillenden.

  1.   
    Noice!'s avatar

    En wederom lijden de goeien onder de kutjes…